آیا آزمایش خون میتواند موجب حذف سرطان ریه شود؟

✅ سالانه مسئولان سلامت در آمریکا بیش از ۶/۱ میلیون بیمار مبتلا به تومورهای ریوی را شناسایی میکنند. اکثر این بیماران به طور تصادفی و در طی فرآیندهایی همچون عکس اشعه ایکس از قفسه سینه به علت سقوط، شناخته میشوند. حدود ۸۵-۷۵ درصد از این افراد دارای تومورهایی خوشخیم هستند اما شناسایی مبتلایان به تومورهای ریوی یک مسئله دشوار برای پزشکان به حساب میآید.
?بیماران مبتلا به تومورهایی با ریسک بالا، نیازمند تستهای تهاجمی همچون بیوپسی یا جراحی برای خارج کردن تومور هستند. اما در مواردی که خطر بالایی وجود ندارد تصمیمگیری برای بیمار نیازمند انجام اسکنهای PET و سیتی اسکنهای متعدد است.
?اخیرا مححققین دانشگاه کارولینای جنوبی در یک پروژه ” آزمایش کلینیکی” همکاری کردند تا صحت تستهایی که برای تشخیص سرطان ریه وجود دارد را بررسی کنند. در این مطالعه به غیر از آزمایش خون، نشانگرهای زیستی LG3BP و C163A در کنار سن، اندازه و سایر ویژگیهای تومورها بررسی شدند. دو پروتئینی که به عنوان نشانگر زیستی در تشخیص سرطان ریه کاربرد دارند تا ۹۸% تومورهای خوشخیم را از بدخیم به درستی تشخیص میدهند.
?نحوه عمل نشانگرهای زیستی به این نحو است که اگر احتمال ابتلا به سرطان کمتر از ۵۰ % باشد و نتایج تستهای طبقهبندی شده منفی باشد آن شخص احتمالا مبتلا به سرطان نیست. این نشانگرها امکان تشخیص و طرحریزی راه درمان مناسبی را با دقت بالا فراهم میکنند.
?بررسی نشانگرهای زیستی راهی برای رد کردن سرطان در افرادی است که با خطر کم تا متوسط مواجه هستند. نشانگرهای زیستی ابزاری به شمار میآیند که خطر کلی سرطان را محاسبه و راهکارهایی را به بیماران توصیه میکنند؛ که همین نکته باعث میشود که افرادی که در گروه خوشخیم طبقهبندی میشوند بدون نیاز به هیچ روش تهاجمی و پرخطری به گروه کم خطر منتقل شوند.
?بیوپسی و جراحی ریه جزء روشهای پرخطر و تهاجمی به حساب میآیند. در طی بیوپسی ممکن است شُش خالی شود که برای منبسط کردن مجدد آن به تیوب نیاز است.
?در کنار نشانگرهای زیستی استفاده از سیتی اسکن برای بررسی تومور لازم است. تومورهای خوشخیم باید به طور مرتب تحت مطالعه با اسکنرها قرار بگیرند و بعد از دو سال اگر شواهدی از رشد مشاهده نشد حال میتوانیم از خوشخیم بودن آن اطمینان حاصل کنیم.
?این مطالعه بخشی از تحقیق طبقهبندی پروتئومیتیک پلاسما تومورهای ریه(PANOPTIC) به حساب میآید. ۶۸۵ بیمار ۴۰ ساله یا بیشتر با تومورهای ریوی ۸ تا ۳۰ میلیمتری که اخیرا توسط سیتی اسکن تشخیص داده شدهاند گروه مورد مطالعه این پژوهش بودند. نتایج PANOPTIC برای درمان مستقیم استفاده شدند . در گام بعدی قرار است این نتایج با عنوان “کاربرد کلینیکی” استفاده شوند تا بتوان چگونگی ارتباط بین نشانگرها و تاثیر آنها بر روی بدن و رفتار بیمار را مشخص کرد.
?این آزمایشات میتواند در مدیریت هر چه بهتر بیماران توسط پزشک موثر باشد. هدف این تحقیق و تحقیقات مشابه، ارزیابی و درمان سریع تومورهای سرطانی است بدون نیاز به روشهای پرهزینه و تهاجمی است.
?ترجمه: زمزم جوادی
☑لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑عضویت در کانال زیست فن