تشخیص پزشکیسرطان سینه

آزمایش ژنتیک اولین قدم برای جراحی سرطان سینه

برای بسیاری از زنانی که مبتلا به سرطان پستان هستند، آزمایش ژنتیک می‌تواند اطلاعات مهمی را ارائه کند و در مورد تصمیمات درمانی آن‌ها را راهنمایی کند. اما پژوهش‌ها نشان می‌دهند که تنها نیمی از زنان می‌توانند از آزمایش ژنتیکی بهره برده و آن را دریافت ‌کنند.


پژوهش جدیدی نشان داد که جراحان دارای تاثیر کلیدی در درمان بیماری هستند. دکتر استیون جی کاتس، استاد پزشکی عمومی و مدیریت سیاست سلامت در دانشگاه میشیگان توضیح داد: «افزایش آزمایش ژنتیک در مراقبت سرطان، یک چالش عمده برای جراحان است. ولی هنوز درباره دستورالعمل‌ها و رویکردهای آزمایش، توافق عمومی وجود ندارد و ارزش آن در راهنمایی درمان، به خصوص با ژن‌های جدیدی که ریسک سرطان آن‌ها به خوبی تعریف نشده است، با بلاتکلیفی قانونی رو به رو است.»

مقاله‌ای که در JAMA Surgery منتشر شده است، به تاثیر رویکرد جراحان روی نرخ آزمایش‌های ژنتیکی می‌پردازد. پژوهشگران از ۳۹۱۰ زن که مرحله اولیه سرطان پستان برایشان تشخیص داده شده است نظرسنجی نمودند و این نظرسنجی ها را به ۳۷۰ جراحی که به درمان منجر شده بود، ارتباط داده شد. به طور کلی، ۲۷ درصد بیماران از جمله ۵۲ درصد از آن هایی که ریسک بالای یک جهش ژنتیکی داشتند، آزمایش ژنتیک دریافت کرده بودند.

دستورالعمل‌ها، برای زنان مبتلا به سرطان پستانی که بر اساس سن، سابقه خانوادگی سرطان یا مشخصه‌های سرطانشان، در ریسک بالای جهش ژنتیکی هستند، آزمایش ژنتیک را پیشنهاد می‌کند. این پژوهش همچنین نشان داد که عوامل زیادی روی تغییر پذیری آزمایش ژنتیک اثر دارند. عموماً عوامل خطر بیمار، ۲۰ درصد آن را توجیه می‌کند. به بیان دیگر، بیمارانی که ریسک بالای جهش ژنتیکی دارند با احتمال بیشتری مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

اما جراحان ۱۷ درصد از واریانس را طور دیگری توجیه می‌کنند. برخی از جراحان در مقایسه با دیگران، بیماران را بدون در نظر گرفتن ریسک، به موارد بیشتری برای آزمایش ارجاع می‌دادند. در میان زنانی که در دستورالعمل‌های پیشنهاد شده برای آزمایش قرار می‌گیرند، احتمال دریافت آزمایش ژنتیک از ۲۶ تا ۷۲ درصد بر اساس تصمیم جراح، متغیر بود. این امر به طور معنی داری تحت تاثیر تعداد بیماران مبتلا به سرطان پستانی بود که جراح را ملاقات می‌کردند. بدین معنا که جراحان سطح بالا با احتمال بیشتری آزمایش را پیشنهاد می‌دادند.

پژوهشگران همچنین درباره نگرش جراحان به آزمایش از آن‌ها سوال کردند. آن‌ها دریافتند که اعتماد به نفس جراح در صحبت درباره مزایا و معایب آژمایش ژنتیکی به طور گسترده ای متغیر بود، که نشان دهنده نیاز به دستورالعمل‌ها و آموزش‌های بهتر در این خصوص است.

کاتس نتیجه می‌گیرد: «آزمایش ژنتیک می‌تواند اطلاعاتی برای تصمیم سازی در خصوص درمان سرطان پستان و پیشگیری از بیماری‌های آینده در مبتلایان و خانواده‌هایشان فراهم آورد. مهم این است که تضمین شود بیمارانی که به این اطلاعات نیاز دارند، صرف نظر از جراح، این آزمایش را به عنوان بخشی از تصمیم درمانی دریافت کنند.»

✳ مترجم: محمد شجاعیه

لینک خبر

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن