آفتکشهای بیولوژیکی حاوی میکروارگانیسمها

مدارک زیادی در مورد خطرات استفاده از آفتکشها موجود است. بر اساس این مدارک حدود هفت میلیون نفر از مردم در سطح جهان در معرض خطر استفاده از آفتکشها قرار دارند، در حالیکه یک میلیون نفر از بیماریهای مرتبط با این آفتکشها رنج میبرند. علاوه بر این، استفاده از آفتکشها آسیبهای جدی برای حیات وحش ایجاد میکند. با این حال با توجه به جمعیت رو به رشد جهان، یافتن راهی مناسب برای تولید و تأمین مواد غذایی مورد نیاز جمعیت در حال رشد بدون استفاده از آفتکشها دشوار است.
با این حال روشی مناسب برای از بین بردن آفتها وجود دارد که بدون آسیب رساندن به انسان و حیاتوحش آنها را از بین میبرند. این روش شامل استفاده از روشهای طبیعی در قالب استفاده از میکروارگانیسمهاست. این نوع کنترل بیولوژیکی معمولاً به اندازه روشهای شیمیایی موفق نبوده است. با این حال، تحقیقات اخیر نشان میدهد که ترکیب کردن قارچهای مناسب برای نابودی حشرات با ویروسهای سازگار میتواند به توسعه نسل دوم آفتکشها که سازگار با محیط زیست و بسیار کارآمد هستند، کمک کند.
آفتکشهای بر پایه قارچ حاوی قارچهای مناسب برای نابودی حشرات هستند. هنگامی که آنها با حشرات در معرض تماس قرار میگیرند، از فشار و آنزیمها استفاده میکنند تا بتوانند به بدن حشرات نفوذ کنند، سپس قارچها از مواد مغذی این حشرات استفاده میکنند، تا رشد کنند و در نهایت باعث مرگ میزبان خود میشوند. مشکل اساسی در استفاده از آفتکشها بر پایه میکروارگانیسمها در این است که آنها بسته به شرایطی مانند درجه حرارت، رطوبت و اشعه ماوراء بنفش، همیشه به اندازه کافی در مقایسه با آفتکشهای شیمیایی، کارایی ندارند.
به تازگی کشف شده است که وجود ویروسها در آفتکشهای قارچی، باعث میشود که قارچ سریعتر رشد کند و حشرات را از بین ببرد. این نشان میدهد که ویروسها، بر خلاف اینکه همیشه باعث آسیب رساندن به موجودات زنده بودهاند، میتوانند به بهبود آفتکشها بر پایهی قارچها کمک کنند. اما قبل از استفاده از قارچهای آلوده به ویروس بر روی محصولات، باید چگونگی عملکرد ویروسها شناخته شود. هچنین باید اطمینان حاصل شود که ویروسها مانع تعادل یک اکوسیستم نشوند یا به ویروسهای مضر، جهش پیدا نکنند.
اخیراً تحقیق گستردهای در مورد گونههای مختلف ویروسها انجام شده است، این گونهها از خاک، گیاهان و حشرات جمع آوری شدهاند تا به درک نحوه رفتار ویروسها در حیاتوحش و درک اینکه آیا جهش در ژنوم ویروسی قابل قبول است یا خیر، کمک میکند. تحقیقات نشان داد که گونههای ویروس مسئول افزایش رشد قارچ، نسبت به سایر ویروسها دچار جهش کمتری میشوند و این یک عامل امیدوارکننده در استفاده از ویروسها برای بهبود آفتکشهای قارچی است.
ممکن است برای استفاده از آفتکشهای بیولوژیکی نیاز به تغییر در ویروس و یا قارچ برای اطمینان از کارایی بهتر نیاز باشد. همچنین این نکته قابل ذکر است که آفتکشهای مبتنی بر قارچ با ویروس حشرات مفید مانند زنبورها را نمیکشند. آفتکشهای بیولوژیکی بهطور کامل نمیتوانند جایگزین آفتکشهای شیمیایی شوند، زیرا رشد قارچها وابسته به شرایط محیطی است. در این زمینه بهتر است که آفتکشها مبتنی بر قارچ با آفتکشهای شیمیایی ترکیب شوند، این باعث میشود که آفتکشهای قارچ راه امیدوارکنندهای برای کاهش استفاده از مواد شیمیایی باشند.
☑ منبع خبر