اقتصاد زیستی

رونق گرفتن بازار آنتی بادی‌های ضد Programmed death (PD)1 و PDL1

رونق گرفتن بازار آنتی بادی‌های ضد Programmed death (PD)1 و PDL1 - اخبار زیست فناوری رونق گرفتن بازار آنتی بادی‌های ضد Programmed death (PD)1 و PDL1

?سلول‌های خودی PD-L1 را بیان می‌کنند. زمانی که سلول ایمنی سلول خودی را به عنوان سلول بیگانه شناسایی می‌کند PD-L1 به گیرنده خود که بر روی سلول ایمنی است متصل شده و موجب غیرفعال شدن آن می‌شود؛ درنتیجه به این صورت از واکنش‌های خودایمنی جلوگیری می‌کند. هنگامی که سلول ایمنی سلول‌های سرطانی را شناسایی می‌کند، سلول سرطانی با استفاده از PD-L1، سلول ایمنی را غیرفعال می‌سازد. با استفاده از آنتی‌بادی بر ضد PD-L1 و PD-1 می‌توان از غیرفعال شدن سلول ایمنی جلوگیری کرد و بدین ترتیب سیستم ایمنی را برای کشتن سلول‌های سرطانی یاری داد.

?پایپ‌لاین شرکت‌های دارویی و بیوتکنولوژی با درمان‌های ترکیبی بوسیله آنتی‌بادی‌های بر ضد PD-1 و PD-l1 پر شده است. ۷۵۶ کارآزمایی بالینی شناسایی شده که بر روی عوامل مهارکننده چک پوینت‌های مشهور کار می‌کنند. تعداد کارآزمایی‌های بالینی در این ارتباط در ۱۸ ماه گذشته فقط ۲۱۵ عدد بود که افزایش چشمگیری در این ۲ سال داشته است. پیش بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۵ بازار مهارکننده‌های PD-1 و PD-L1 به ۳۰ میلیارد یورو برسد.

اولین دارو از مهارکننده‌های چک‌پوینت‌ها، داروی BMS’ Yervoy،ipilimumab می‌باشد که یک آنتی‌بادی بر ضد CTLA-4 است. البته نگرانی‌هایی در مورد عوارض ناشی از واکنش‌های خود ایمنی که در ۲۰ درصد موارد دیده می‌شوند وجود دارد. اولین داروی مهارکننده PD-1 به نام Keytrud,Pembrolizumab بود که در بعضی بیماران مبتلا به ملانوما متاستاتیک، که نسبت به درمان‌های استاندار بی‌پاسخ بودند، تاثیر چشمگیری داشت و داستان نجات جان رئیس جمهور سابق آمریکا جی‌می کارتر از سرطان، امیدهای زیادی را ایجاد کرد.

نویسنده: کاوه نصرالهی

☑️ منبع

کانال اقتصاد زیستی

رونق گرفتن بازار آنتی بادی‌های ضد Programmed death (PD)1 و PDL1 – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن