آنتی بادی های منوکلونال عفونت ناشی از ویروس Marburg را در میمون ها درمان می کند

دانشمندانی درمان آزمایشگاهی را کشف کردند که 100 درصد از خوک ها (guinea pigs) و میمون ها را (rhesus monkeys) در آخرین مراحل عفونت ایجادشده توسط درجات کشنده ویروس Marburg و Ravn (از خانواده ویروس ابولا)، درمان کرده است. با اینکه ویروس های Marburg و Ravn نسبت به ویروس ابولا کمتر آشنا هستند ولی علائم بیماری هر دو مشابه ویروس ابولا است. بهعلاوه روش های درمانی و اقدامات پیشگیری برای هردو ویروس مذکور نسبت به ویروس ابولا بسیار کمتر است.
در این مطالعات از یک نوع آنتیبادی مونوکلونال به نام، MR191-N استفاده شد. این آنتیبادی از فردی نجاتیافته از بیماری Marburg به دست آمده است. آنتیبادی ها مبارزان دستگاه ایمنی هستند که برای اتصال به یک جایگاه خاص از ویروس یا باکتری مهاجم طراحیشدهاند و نتیجه عمل آنها درمان بیماری و بهبود شخص مبتلا است. بر طبق نتایج، مقادیر مشخصی از MR191-N توانسته است محافظت 100 درصدی را در برابر بیماری، هنگامیکه درمان 5 روز پس از عفونت آغازشده است، ایجاد کند. مطالعات قبلی در زمینه روش های مختلف درمان آزمایشگاهی Marburg، شامل استفاده روزانه این آنتیبادی برای مدت 7 و 14 روز و همچنین شروع درمان نزدیکتر به زمان آغاز عفونت بود.
محققان اکنون با همکاری گروه خدمات پیش بالینی در موسسه (NIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases روی انجام سایر آزمون های ایمنی لازم برای پیشبرد درمان توسط آنتیبادی مونوکلونال به سمت مطالعات بالینی در انسان، کار می کنند.
کارمندان سلامت عمومی در طول سال های 15-2014 و در هنگام شیوع ابولا در غرب افریقا متوجه شدند که عدم وجود انتخاب های درمانی در دسترس باعث شد تا مردم بیمار و در معرض خطر از مراکز درمانی دور بمانند و این عامل دوام بیماری و جلوگیری از شیوع آن را سختتر کرده بود. آنها می ترسند که شرایط مشابهی در اثر شیوع Marburg در مقیاس بزرگ اتفاق بیفتد. جزئیات بیشتر این مطالعه در مجله Science Translational Medicin به چاپ رسیده است.
ترجمه: یاسمن اسعدی