بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییسرطان

آینده‌ی درمان سرطان‌ کلیوی

✅کارسینومای سلولی کلیوی (RCC) معمول‌ترین فرم سرطان کلیه به حساب می‌آید. پیش‌بینی شده است که در سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۶۶ هزار بیمار فقط در آمریکا شناسایی شود. نزدیک به یک‌سوم این بیماران در حالت متاستاتیک یا پیشرفته شناسایی خواهند شد.


? در سال ۲۰۱۷، سازمان غذا و داروی آمریکا یک بیوسیمیلار را برای درمان RCC متاستاتیک تایید کرده‌ است. این ماده، شانس زنده‌ ماندن را افزایش می‌دهد، اما به ناچار موجب مقاومت دارویی نیز می‌شود. در نتیجه، تلاش‌ها بیشتر معطوف به راه‌اندازی رژیم‌های ترکیبی شده‌ است.

?در mRCC دو نوع ترکیب رژیمی مورد بررسی قرار می‌گیرد: یکی ترکیب دو عامل ایمونوتراپی و دیگری ترکیب یک عامل anti-VEGF و یک عامل ایمونوتراپی. ترکیب اصلی ایمونوتراپی، ipilimumab به‌علاوه nivolumab است. اخیرا مشاهده شده است که این ترکیب نسبت به sunitinib برتری‌های کلینیکی دارد از جمله نرخ پاسخ ۹ درصدی و افزایش شانس زنده ماندن.
نوع دوم ترکیب، anti-VEGF به‌علاوه‌ی ایمونوتراپی نیز به‌طور گسترده‌ای آزمایش شده‌ است.

?طبق نتایجی که دکتر Rini طی تحقیقاتش به آن‌ها دست یافته‌ است، طی ۱۵ ماه پیگیری وضعیت سلامتی بیماران، ترکیب atezolizomab و bevacizumab با برتری ۱۱.۲ ماه زنده‌ ماندن در برابر ۸.۴ ماه برای بیمارانی که از sunitinib مصرف می‌کردند، همراه بوده است.

?ترجمه: یاور سلطانی

لینک خبر
عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
عضویت در کانال زیست فن

آینده‌ی درمان سرطان‌ کلیوی – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن