ابداع آزمایش خون برای شناسایی زودهنگام DNAهای سرطانی

✅ به منظور تشخیص زودهنگام سرطان، روش جدید و غیرتهاجمی معرفی شده است. این روش جدید میتواند DNA پراکنده شده تومور را از دیگر DNAهای تغییر یافته که میتواند به عنوان بیومارکرهای سرطانی اشتباه گرفته شود، تشخیص دهد. این مطالعه روی نمونههایی از بافتهای تومور و خون بیش از ۲۰۰ نفر از افراد مبتلا به سرطان در مراحل مختلف، در ایالات متحده امریکا، انجام شده است.
آزمایشهای خون برای شناسایی سرطان، بخش رو به رشدی از انکولوژی بالینی هستند اما در مراحل اولیه توسعه قرار دارند. دانشمندان برای پیدا کردن تکههای کوچک DNA منشأ گرفته از تومورها، در خون بیماران مبتلا به سرطان، اغلب بر تغییرات DNA در نمونههای بافت تومور بیماران تکیه میکنند که در این کار اشتباهات ژنتیکی را در نمونه خون افراد بررسی میکنند. محققین این مطالعه میگویند، چالش این بوده است تا آزمایش خونی انجام شود که بتواند سرطان را بدون بررسی جهشهای ژنتیکی در تومور فرد مبتلا شناسایی کند. هدف این بوده است که یک آزمایش بسیار دقیق غربالگری برای شناسایی سرطان در مراحل اولیه، وجود داشته باشد تا بتوان نتایج مثبت کاذب که اغلب منجر به آزمایشها و درمانهای غیرضروری میشود را کاهش داد.
همان طور که سلولها در حال تقسیم هستند امکان ایجاد جهش وجود دارد. این جهشها میتواند خیلی سریع سلولهای اطراف خود را نیز تحت تأثیر قرار دهد اما با اینحال معمولاً جهشهای سلولهای خونی باعث ایجاد سرطان نمیشوند. بدین منظور برای آزمون روش جدید، بر روی ۲۰۰ بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ، سینه، ریه و تخمدان آزمایش انجام دادند. دانشمندان نمونه خون بیماران را برای جهش در ۵۸ ژن که به طور گستردهای مرتبط با سرطانهای مختلف بوده را بررسی کردند؛ در این بررسی، آنها هیچ یک از جهشهایی که موجب سرطان میشود را در نمونه خون افراد سالم یافت نکردند. علیرغم نتایج اولیه امیدوارکننده برای تشخیص زودهنگام، آزمایش خون باید در مطالعات تعداد بیشتری از افراد تأیید شود.
?ترجمه: عاطفه السادات محسن زاده
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن