ایمونولوژیبیوتکنولوژی پزشکیسرطان

ژن جهش‌یافته، اثر تحریکی التهاب بر پیش‌رفت سرطان را تشدید می‌کند

مطالعات نشان داده‌است که ژن انسانی تحت عنوان p53 که معمولاً با عنوان نگهبان ژنوم شناخته می‌شود، با تشکیل و پیش‌رفت تومور مبارزه می‌کند.


امروزه فرم جهش‌یافته p53 بیش از هر ژن دیگری به انواع سرطان در انسان نسبت داده می‌شود. محققان دانشگاه California San Diego به جست‌وجوی مکانیسم مرکزی و چگونگی پاسخ سلول‌های سرطانی به محیط اطراف خود در بدن انسان پرداختند.این محققان شواهد تازه‌ای پیرامون p53 جهش‌یافته دست پیدا کردند که می‌تواند درک ما از رشد تومور را تغییر دهد و به یافتن راهی برای درمان سرطان کمک ‌کند.

دکتر هما رهنمون پرده از مکانیسم جدیدی برداشت که طی آن بین عملکرد p53 جهش‌یافته و التهاب مزمن پاسخ طولانی مدت سیستم ایمنی بدن انسان ارتباطی برقرار می‌شود. التهاب مزمن در شرایط گوناگونی می‌تواند رخ دهد، از استرس گرفته تا مصرف غذایی خاص. شواهد زیادی از نقش التهاب مزمن در احتمال ابتلا به سرطان حمایت می‌کند، هم‌چنین برخی از بافت‌های انسانی مثل بافت کولون و سینه، با القای التهاب، بیش‌تر مستعد رشد تومور بودند.

محققان با تحلیل‌های گسترده ژنومی دریافتند که p53 جهش‌یافته، اثر التهاب را تقویت می‌کند که طی آن رفتارهای تهاجمی سرطانی افزایش می‌یابد. بنابراین به‌نظر می‌رسد فرم جهش‌یافته p53 پاسخ‌های پیش‌التهابی سیستم ایمنی را ایجاد می‌کند و از این جهت سبب رشد تومور می‌شود، لذا می‌توان نتیجه گرفت این ژن بیش‌تر تقویت کننده رشد تومور است تا سرکوب کننده آن.

یکی از محققان اظهار داشت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که تغییرات ژنتیکی هر فرد مبتلا به سرطان، بر تأثیر التهاب روی سرطان اثرگذار است. تاکنون ایمنی درمانی در درمان سرطان موفق بوده‌است اما اکنون دریافتیم که واسطه‌های التهابی می‌تواند رشد دهنده تومور باشند. بنابراین شاید نیاز باشد راجع‌به فرایند تومورژنزیس و درمان سرطان تجدید نظر کنیم».

☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️ عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن