بیوتکنولوژی کشاورزی

اثر کلر بر ناشناخته ماندن پاتوژن‌ها 

براساس پژوهشی‌ جدید از یک مجله از انجمن آمریکایی میکروب‌شناسی، کلر، که معمولا در صنعت کشاورزی برای پاکسازی محصولات تازه استفاده می‌شود، می‌تواند پاتوژن‌های غذا را غیر قابل کشف کند. این مطالعه می تواند شیوع Salmonella enterica و Listeria monocytogenes را در میان تولیدات در سال‌های اخیر توضیح دهد.


دکتر کوییل، رییس این مطالعه می‌گوید: «این کار مهم، پس از صد سال وابستگی به کلر در بهداشت غذاها و آب آشامیدنی، یک کشف بزرگ است، و ممکن است شیوع بسیاری از بیماری‌های شناخته نشده یا غیرقابل ردیابی را بر پایه استاندارد طلایی بهبود کشت شرح دهد.»

در پاسخ به تنش‌هایی مانند دمای شدید، کمبود مواد غذایی یا خشک شدن (خشکی شدید)، برخی از باکتری‌های گرم مثبت می‌توانند اسپورها را تشکیل دهند و هزاران سال در محیط زندگی کنند. Bacillus anthracis، که باعث Anhrax می‌شود، یک نمونه است. با این حال، بسیاری از باکتری‌ها نمی‌توانند اسپور را تشکیل دهند و به جای آن با تنش‌ها از طریق وارد شدن به حالت “خواب” یا حالت زندگی بدون رشد (VBNC) در پاسخ به فشارهای محیطی، زنده می‌مانند. دکتر کوییل می‌گوید: «سلول‌های VBNC نمی‌توانند با روش‌های کشت آزمایشگاهی استاندارد شناسایی شوند، و مشکلی برای صنایع ذخیره آب و مواد غذایی، که از این روش‌ها برای تشخیص آلودگی‌های پاتوژن استفاده می‌کنند، به وجود می‌آورند.»

در این مطالعه، پژوهشگران Listeria monocytogenes و Salmonella entericapopulations را در برگ های اسفناج انکوبه کردند و سپس اسفناج را در معرض کلر قرار دادند. جمعیت Listeria و Salmonella به ترتیب ۵۰ و ۱۰۰ ppm کلر به VBNC تبدیل شدند. آزمایش‌های بعدی نشان داد که Caenorhabiditis elegans که سلول های VBNC را مصرف کردند طول عمر کوتاهی داشتند. دکتر کویل گفت: «کلر موجب ایجاد حالت VBNC در پاتوژن های غذایی Listeria monocytogenes و Salmonella enterica  می‌شود و کلر در کشتن جمعیت کل این پاتوژن‌ها ناموثر بود.»

این داده‌ها نشان می‌دهد که پاتوژن‌های غذایی زنده اما غیرقابل رشد می‌توانند تولید شوند و از تشخیص توسط روش‌های صنعتی دور بمانند، در حالی که به طور بالقوه توانایی آن‌ها برای ایجاد بیماری حفظ می‌شود.

وی گفت: «حتی تشخیص مولکولی مدرن (PCR و qPCR) ناقص است، در صورتی که آزمایشگاه‌ها وابسته به یک مرحله پیش‌غنی‌سازی که شامل کلر است هستند، که تعداد سلول‌ها و حساسیت آزمایش را افزایش می‌دهد. یافته‌ها دارای مفاهیمی برای ایمنی غذایی و نیز محصولات زیست‌کش هستند.

یکی از همکاران در این پژوهش برای فروش Vitacress(یک شرکت فروشنده محصولات تازه) کار می‌کند، که در حال حاضر تبدیل به اولین شرکت انگلستان برای به دست آوردن تایید سوپرمارکت برای فروش محصولات تازه شسته شده در آب چشمه بدون کلر شده‌ است. دکتر کوییل می گوید: “مشکل تولید محصولات تازه این است که بسیاری از مردم آن را تازه می‌خورند، بنابراین گام پخت‌و‌پز را که بسیاری از بیماری‌ها را از بین می‌برد، از دست می‌دهد، و این یکی از دلایلی است که شرکت‌ها به شستن کلر قبل از فروش تکیه دارند.

☑ لینک خبر

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن