ارتباط استروژن با ابتلا به بیماریهای خودایمنی

ابتلا به بیماریهای خود ایمنی مانند MS ، RA و SLE در زنان بیشتر از مردان رخ میدهد و به نظر میرسد که هورمون استروژن ترشحشده در زنان، میتواند در ایجاد این بیماریها نقش داشته باشد.دراینباره، تیمی از دانشمندان از مرکز بیوتکنولوژی تورکو و دانشگاه جورجیا یافتههای جدیدشان را که به مشارکت گیرندههای هورمون استروژن در بیماریهای خودایمنی ارتباط دارد، گزارش کردهاند.
هورمون استروژن اغلب از طریق گیرنده استروژن آلفا (ERα) بر سلولها اثر میگذارد. پژوهشگران تورکو، موشهایی را به وجود آوردهاند که پروتئین ERα آنها بهطور خاص از سلولهای T حذف شده است.
ژی چن میگوید: «لحظه یورکای پژوهش ما زمانی است که در یک مدل موشی از بیماری التهاب روده انسانی، انتقال سلولهای T کمکی خام از موشهای فاقدERα، برخلاف انتقال از همتایان آنها، منجر به شکست در برابر کولیت نشد.»
او میافزاید: «بهعلاوه، با استفاده از تکنولوژی بهروز توالی یابی RNA در ترکیب با آزمایشهایی که هم در شرایط آزمایشگاهی و هم در شرایط طبیعی انجام شدند، ما کشف کردیم که ERα چندین جنبه از عملکرد سلول T را تنظیم میکند، ازجمله فعالسازی، تکثیر و بقای سلول T.»
سلولهای T تنظیمکننده، گروهی از سلولهای T هستند که به پیشگیری از بیماریهای خودایمنی کمک میکنند. پژوهشگران دریافتهاند که ERα روی عملکرد و تمایز سلولهای T تنظیمکننده تأثیر میگذارد.
✳ مترجم: آزاده داودی
☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن