بیوتکنولوژی پزشکیسرطان

ارتباط بین افزایش پاتوژن‌های دهانی و کاهش تنوع باکتریایی با احتمال ابتلا به سرطان معده

✅محققان دانشگاه نیویورک دریافتند در افرادی که زخم‌های پیش سرطانی دارند افزایش رشد پاتوژن‌ها و کاهش تنوع باکتری‌ها در دهان مشاهده می‌شود که این زخم‌ها می توانند قبل از بروز سرطان معده ظهور کنند.


?طبق مطالعه جدید، شواهد یافت‌شده حاکی از آن است که افزایش پاتوژن‌های مرتبط با بیماری periodontal _ بیماری مزمن و مخرب در لثه ها و حفره دهانی_ می‌تواند در پیش‌رفت زخم‌های پیش سرطانی در سرطان معده نقش داشته باشد.

?بنابر مطالعات صورت گرفته، التهاب مزمنی که به سبب آلودگی به باکتری‌های دهانی صورت می گیرد می‌تواند در پیش‌رفت انواعی از سرطان ها نقش داشته‌باشد از جمله سرطان معده. در واقع، این مطالعه یافته‌های قبلی را مبنی بر این‌که بهداشت نامناسب دهان با افزایش ظهور زخم‌های پیش‌سرطانی در سرطان معده ارتباط دارد تأیید می کند. ازجمله این زخم‌ها، ورم معده‌ آتروفیک مزمن، متاپلازی روده‌ای و دیسپلازی است که این زخم‌ها می‌توانند سرطان معده را پیش بینی کنند.

?محققان ۱۰۵ فرد را اندوسکوپی کردند؛ بنابر نتایج اندوسکوپی و بررسی‌های هیستوپاتولوژیک، افراد را به دو دسته تقسیم کردند، در ۳۵ نفر از این افراد، زخم‌های پیش سرطانی سرطان معده تشخیص داده شد و ۷۰ نفر دیگر که هم‌سن گروه اول بودند و هیچ‌گونه زخم پیش سرطانی نداشتند به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. محققان در این مطالعه، بزاق و نمونه‌های پلاک دندانی بیماران را مورد آزمایش قرار دادند و رشد برخی پاتوژن‌ها در آن‌ها را بررسی کردند از جمله P. gingivalis، T. denticola و A. actinomycetemcomitans ، هم‌چنین تنوع میکروبی دهانی مشخص شد.

?بیمارانی که دارای زخم‌های پیش سرطانی بودند در مقایسه با گروه کنترل تغییراتی داشتند از جمله خون‌ریزی بیش‌تر هنگام جراحی، سطوح بیش‌تر دو پاتوژن (T. denticola و A. actinomycetemcomitans) و کاهش تنوع باکتریایی در بزاق.

?در مطالعه دیگری، عوامل دیگری به‌عنوان پیش‌بینی کننده زخم‌های پیش سرطانی معرفی شدند از جمله: افزایش رشد سه پاتوژن ( T.forsythia, T.denticola, و A. actinomycetemcomitans) کاهش تنوع باکتریایی در پلاک‌های دندان عدم استفاده منظم از نخ‌دندان.

?محققان به این نتیجه رسیدند رشد پاتوژن‌های periodental و تغییر گوناگونی باکتریایی در حفره دهانی، فاکتورهای مهمی هستند که وقتی افزایش یا کاهش می یابند می‌توانند در پیش‌رفت زخم‌های پیش سرطانی سرطان معده ایفای نقش کنند. با استفاده از این یافته‌ها می‌توان نتیجه گرفت که درمان بیماری periodental مزمن و کنترل عفونت‌های periodental، می‌تواند در آینده روشی برای ممانعت از ابتلا به سرطان معده باشد.

?مترجم:فرزانه صائبی راد

☑️لینک خبر

☑️عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

☑️عضویت در کانال زیست فن

ارتباط بین افزایش پاتوژن‌های دهانی و کاهش تنوع باکتریایی با احتمال ابتلا به سرطان معده – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن