ارتباط بین بیوتکنولوژی و کارآفرینی، BioEntrepreneurship

? کلمه BioEntrepreneurship به تازگی درادبیات کارآفرینی مطرح شده است. شاید ترجمه آن به *کارآفرینی زیستی* خیلی جالب نباشد ولی مهم این است که مفهوم آن هنوز در فضای کارآفرینی کشورمان جا نیفتاده. در دیگر کشورها هم فعلا خیلی رایج نشده اما رویدادهایی برای توضیح و انتشار مفاهیم مرتبط با آن برگزار میشود.
مثلا BioEntrepreneurship summit که ماه گذشته میلادی، در شهر مونیخ آلمان برگزار شد. این گردهمایی دو روزه هر دو سال برگزار میشود و اولین دوره آن، امسال برگزار شد.
? برای ایجاد حس رقابت واقعی در بین تیم های استارتاپی جوان، آنها باید ارائه کوتاهی برای حضار داشته باشند و سپس سرمایهگذارهاى خطر پذیر شرکت کننده به صورت مجازی در بهترین ایده بیزینسی با سرمایه محدود اقدام به سرمایهگذارى میکنند.
نگاه صرفا علمی در این رویداد مطرح نیست و کاربردی و اقتصادی بودن ایده ها رمز موفقیت هر یک از تیم ها است.
? جوایز غیر نقدی ارزش مندی به مقام های اول تا سوم داده میشود که بیشتر از جوایز نقدی در این دوران به کار تیمهای منتخب می آید یعنی مشاوره رایگان با برخی از شرکت هایی که اسپانسر این رویداد بودند. البته جالب است که بین حوزه های مشورتی مقام اول و دوم نیز تفاوت قائل شده اند.
به مقام اول، مشورتهای اولیه حقوقی و قانونی از سوی دو شرکت متخصص در این زمینه و به مقام دوم، درمورد مباحث برندینگ و بازاریابی مشاوره داده می شود، که شاید نشان از اهمیت آن باشد. به دو نفر از اعضای تیم مقام سوم نیز در رویداد BioM اجازه پذیرش میدهند.
حامیان اصلی این رویداد عمدتا شرکتهای سرمایه گذارى خطر پذیر تابع شرکتهای بزرگ دارویی جاسون اند جاسون و بایر و دیگر مراکز نوآوری بودند.
?جای خالی چنین رویدادهایی در فضای کارآفرینی بیوتکنولوژی کشورمان احساس میشود و از آن مهم تر جوایز غیرنقدی و مشورتهای تخصصی است که گروههای نوپا در این حوزه برای موفقیت به شدت بدان نیاز دارند که توجه بیشتر مسئولین را میطلبد.
#کارآفرینی_بیوتکنولوژی
نویسنده: حسین گدازی