بیوتکنولوژی پزشکیسرطان

ارتباط بین تغییر در میتوکندری و نابودی سلول‌های سرطانی

✅ برای توقف گسترش سرطان، باید سلول‌های سرطانی از بین بروند. متأسفانه در بسیاری از انواع سرطان، سلول‌های سرطانی مکانیسم‌های ذاتی را در پیش می‌گیرند که طی آن، از مرگ این سلول‌‌ها جلوگیری می‌شود ولذا متاستاز رخ می‌دهد. اکنون دانشمندان دانشگاه Notre Dame کشف کردند که با فعال کردن آنزیم خاصی می‌توان از گسترش تومور جلوگیری کرد.


?یافته‌های این مطالعه که در Nature cell biology به‌چاپ رسیده‌است نشان می‌دهد که آنزیم RIPK1، تعداد میتوکندری‌ها را در سلول کاهش می‌دهد. به‌دنبال این کاهش، استرس اکسیداتیو رخ خواهد داد که به‌صورت بالقوه می‌تواند سلول‌های سرطانی را نابود کند، هرچند که دانشمندان بر این باورند که سلول‌های سرطانی راهی برای توقف این اثر پیدا خواهند کرد.

?این محققان دریافتند که وقتی آنزیم RIPK1 در سلول فعال می‌شود، تعداد میتوکندری‌ها کاهش می‌یابد بنابراین سلول قادر به استفاده از انرژی و تأمین نیروی مورد نیاز بخش‌های مختلف خود نخواهد بود، پروسه‌ای که به آن میتوفاژی گفته می‌شود؛ نکته جالب این‌جاست که RIPK1 آنزیمی است که نقش آن در necrosis به‌خوبی شناخته شده‌است. Necrosis پروسه‌ای است که به مرگ سلول می‌انجامد.

?نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: «ما تصور می‌کردیم که RIPK1 صرفاً در necrosis نقش دارد اما یافته‌ها چیز دیگری نشان می‌داد و مشخص بود که نکته ناشناخته‌ای وجود دارد. توجه به تعداد میتوکندری‌ها باورهای ما را به‌طور کلی تغییر داد و دریافتیم که RIPK1 ازطریق دیگری می‌تواند منجر به مرگ سلول شود».

?محققان بر متاستاز تمرکز نمودند، پروسه‌ای که طی آن، سلول سرطانی، تومور اولیه را ترک می‌کند و به سایر نواحی بدن گسترش می‌یابد. مرگ سلولی که مانعی برای متاستاز است، می‌تواند زمانی رخ دهد که سلول‌های اپی‌تلیال _سلول‌های پوشاننده سطح داخلی بدن_ از ساختارهای پروتئینی که شبیه داربست می‌باشند و با عنوان ماتریکس خارج سلولی (ECM) شناخته می‌شوند، جدا شود؛ به‌دنبال پیش‌رفت تومور، می‌تواند مقاومت به این نوع مرگ سلولی رخ دهد.

?یکی از محققان می‌گوید: «هرچند یافته‌های ما در مراحل اولیه است اما امیدواریم که با استفاده از آن‌ها استراتژی‌هایی طراحی کنیم که به بهبودی بیماران سرطانی بیانجامد، بدین منظور باید مطالعات بیش‌تری صورت پذیرد تا مشخص شود کدام نوع از سرطان به این روش بهتر پاسخ می‌دهد».

?مترجم: فرزانه صائبی راد

لینک خبر

لینک مقاله

عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

عضویت در کانال زیست فن

ارتباط بین تغییر در میتوکندری و نابودی سلول‌های سرطانی – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن