بیوتکنولوژی پزشکیعلوم اعصاب

ارتباط بین مصرف گلوتامات و درد مزمن

✅درد مزمن از پر دردسرترین مشکلات سلامتی است.  تحقیقات نشان می‌دهد ارتباطی بین درد مزمن و مصرف گلوتامات وجود دارد.


?گلوتامات یک طعم‌دهنده شایع در سراسر جهان است. نتایج نشان می‌دهد هنگامی که شرکت کنندگان در آزمایش، گلوتامات مونوسدیم را از رژیم غذایی خود حذف کردند، علائم آن‌ها بهبود یافت. نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: «این تحقیق اولیه در کنیا با آن‌چه در تحقیقات درد مزمن در ایالات متحده مشاهده می‌شود، سازگار است. این مطالعه آزمایشی نیازمند یک کارآزمایی بالینی بزرگ است، زیرا تغییر رژیم غذایی می‌تواند یک گزینه مناسب برای کاهش هزینه در کشورهای در حال توسعه باشد».
گلوتامات یک انتقال دهنده عصبی رایج در مغز است. هم‌چنین می‌تواند به عنوان یک توکسین موجب تحریک، تخریب و مرگ سلول‌های عصبی شود. برخی تحقیقات نشان داده است که افزایش مصرف گلوتامات باعث افزایش علائم درد مزمن خواهد داشت. گلوتامات در برخی از غذاها مانند سس سویا و پنیر پارمسان یک ماده شیمیایی طبیعی است. در ایالات متحده، گلوتامات به بسیاری از محصولات غذایی اضافه می‌شود. در کنیا، در معرض گلوتامات قرار گرفتن افراد، تنها از چند غذای حاوی MSG است، که بیشترین تأثیر آن از ادویه‌ای مخلوط به نام Mchuzi Mix است.
?در مطالعه کنیا، هدف این بود که آیا مداخله در رژیم غذایی می‌تواند بهتر از داروها در کاهش درد کمک کننده باشد یا خیر. محققان با استفاده از نمونه ای از ۳۰ شرکت کننده، اثرات حذف MSG، افزایش مصرف آب و یا ترکیبی از هر دو نسبت به استامینوفن (گزینه اصلی درمان موجود در Meru) را آزمایش کردند. شرکت کنندگان در مطالعه، درد مزمن را حداقل ۳ ماه یا بیشتر و حداقل در سه قسمت از بدن تجربه کردند. افراد به چهار گروه تقسیم شدند. از آنجا که کمبود آب با سردرد همراه است، محققان این موضوع را در طراحی مطالعه مورد توجه قرار داده‌اند.

?گروه‌ها شامل موارد زیر می‌باشد: اگر افراد به طور معمول Mchuzi Mix مصرف می‌کردند، یک جایگزین طعم دهنده مخلوط مشابه بدون MSG داشتند. افرادی که مصرف آب پایینی داشتند و غذای بدون MSG دریافت می‌کردند، دستور مصرف ۸ فنجان آب در روز را دریافت کردند. به افرادی که مصرف آب پایین دارند و MSG مصرف می‌کنند، آب و ادویه‌جات جایگزین داده می‌شود. به گروه کنترل استامینوفن داده می‌شد. گروهی که MSG را از رژیم غذایی خود حذف کرده و آب بیشتری مصرف می‌کند، بهبود معناداری در علائم رخ داد همانند گروه دریافت کننده استامینوفن.

?در آینده محققان باید با انجام طرح‌های بزرگ‌تر به این سوال پاسخ دهند که آیا تغییر رژیم غذایی می‌تواند یک درمان مؤثر و کم‌هزینه برای بهبود درد باشد؟

?مترجم: نگین سعیدی

لینک خبر

عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

عضویت در کانال زیست فن

ارتباط بین مصرف گلوتامات و درد مزمن – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن