خوراک دامدامپروریمیکروبیوم دستگاه گوارش

ارتباط بین میکروبیوم جانوری و انتشار گاز گلخانه ای

به‌تازگی تحقیقاتی بر روی میکروبیوم جانوری انجام شده که نشان می‌دهد گاوهای شیرده معمولی گروهی یکسان از میکروب‌های معده را به‌صورت مشترک دارا هستند. این میکروب‌ها در موضوعاتی مانند نرخ انتشار متان از حیوان هنگام فرایند هضم غذا و این‌که چه مقدار شیر تولید کند تأثیر می‌گذارند.


با شناسایی این میکروب‌ها این تحقیقات می‌تواند دانشمندان را قادر به تغییر شکمبه (اولین قسمت شکم گاو که میکروب‌ها در آن از غذای خورده‌شده استفاده می‌کنند) و دستکاری آن بکند؛ با ادامه‌‌ این تحقیقات نیز می‌توان به کشاورزی سازگار با محیط زیست و تولید بیشتر محصولات با کیفیت‌تر کمک کرد.

دانشمندان مدت زیادی‌ است که درباره‌ ارتباط بین ژنتیک گاو، میزان تولید و ترکیب میکروبیوم آن در حال مطالعه و تحقیق هستند. برای پیدا کردن پاسخ، پروفسور Robert John wallace -رهبر پروژه- و گروهش از تغییرات نوکلئوتیدی رایج میان ژن‌ها برای 1000 گونه‌ گاو شیرده‌ قرمز شماری از معروف‌ترین کشور‌های در حال توسعه دارای گاو‌های شیرده با کیفیت بالا را مورد بررسی قرار دادند.

این گروه توانست یک هسته‌ اصلی از میکروب‌ها را شناسایی کند که در بین حداقل 50 درصد گونه‌‌های آزمایش‌شده وجود داشت. محققان از دو دستگاه تشخیص الگوریتم برای پی بردن به نحوه‌ دقیق سوخت و ساز شکمبه استفاده کردند و امیدوار هستند که بتوانند رژیم غذایی و ویژگی‌هایی از جمله شیر خروجی و متان انتشار یافته را بر اساس ترکیب میکروبیوم پیش‌بینی کنند.

تحلیل آنالیز همبستگی (CCA) نشان داد که هسته‌ اصلی میکروبیوم شناسایی‌شده با ژنتیک نیز ارتباط دارد؛ یعنی می‌توان نتیجه گرفت که ژن‌های ارثی باعث رشد میکروب‌های عامل انتشار گاز متان و دیگر ویژگی‌های احشام می‌شوند.‌‌‌ این یافته که این میکروب‌ها به ژن‌های موروثی وابسته هستند می‌تواند به پرورش‌‌دهندگان کمک کند تا گونه‌ای با میکروبیومی که متان کمتری تولید می‌کند را پرورش دهند.

بخوانید  حذف باکتری استافیلوکوکوس توسط پروبیوتیک باسیلوس

پروفسور Robert John wallace می‌گوید: “مطالعه‌ ما بر روی دو نژاد لبنی گاوی متمرکز است، اما انتظار می‌رود که نتایج این تحقیقات برای دیگر گونه‌های حیوانات گوشتی و پستانداران نیز استفاده شود. با توجه به اهمیت بالای رژیم غذایی در عملکرد و ترکیب میکروبیوم شکمبه، دامداران بایستی توجه ویژه به رژیم‌های غذایی حیوانات داشته باشند. پس از پیش‌بینی احتمالی تأثیر کلی میکروب‌های ارثی با شاخص‌های تولید می‌توان انتظار داشت صنعت دامپروری در این زمینه تولیدات با کیفیت‌تری داشته و محیط‌ زیست را نیز کمتر آلوده کند.”

توسط
Eurekalert
منبع
Science advances
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

رضا دهداری

رضا دهداری هستم 20 ساله از بوشهر. در رشته مهندسی نفت در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل هستم و به این رشته و همچنین درس شیمی بسیار علاقه مندم.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهـار + = نـه

دکمه بازگشت به بالا
بستن