ارتقا تکنیک ویروسدرمانی در سرطان

طبق یکی از مطالعات صورت گرفته توسط موسسه Mayo، محققان موفق به کشف مسیر مولکولی شدند که این مسیر در سرطان دچار اختلال میشود. بهنظر میرسد که این مسیر معیوب نقش کلیدی در تعیین میزان اثرگذاری ویروسدرمانی در سرطان تخمدان و بدخیمیهای تهاجمی مغزی دارد.
این کشف محققان را قادر میسازد تا بتوانند به یک الگوریتم مناسبی برای پیشبینی اثرگذاری درمان در بیماران بهصورت کاملاً اختصاصی دست یابند. این یافتهها در مجله National Cancer Institute بهچاپ رسیده است.
بنابه گفته دکتر Galanis: “این دستآورد ها همچنین محققان را قادر خواهد ساخت که درمانهای ضدسرطانی برپایه ویروسدرمانی را از طریق بررسی میزان تناسب ویژگی بیماران با هرکدام ازتکنیکهای ویروسدرمانی ضدسرطان، فرآیند درمان برای هرکدام از بیماران بهطور اختصاصی صورت گیرد. از طرفی بهکمک این الگوریتمها میتوان دریافت که برای درمان کدام طیف از بیماران، تلفیق روش ویروسدرمانی با سایر تکنیکهای ایمنی میتواند اثرگذار باشد.”
طبق یافتههای این تیم تحقیقاتی مسیری بهنام، مسیر پاسخ اینترفرون در سلولهای سرطانی دچار اختلال میشود. این محققان آزمایشهای مختلفی برای کشف متغیرهای ژنی و نشانههایی که بهکمک آنها بتوان مسیرهای مخل اثرگذاری درمانهای وابسته به ویروس را پیدا کرد، انجام دادهاند. دراین راستا محققان الگوریتم خود را روی تومورهای تخمدانی و مغزی انسان که به موشها و بیماران(آن دسته از بیماران که در مرحله اول کارآزمایی بالینی قرار داشتند) انتقال یافتهبود، مورد ارزیابی قرار دادند.
آنچه محققان دریافتند به این صورت میتوان بیان کرد که نشانه ژنی میتواند میزان حساسیت و مقاومت به درمان را پیشبینی کند. مطالعات بعدی نشان داد، ruxolitnib داروی مختص اختلالات خونی بدخیم، قادر است که این مقاومت را برطرف کند. این دارو که مسیر پاسخ اینترفرون را مورد هدف قرار میدهد، اثرگذاری ویروسدرمانی را بهطور قابلتوجهی افزایش میدهد.
این یافتهها همچنین میتواند در انتخاب بیماران برای کارآزماییهای بالینی آتی در زمینه ویروسدرمانیهای ضدسرطان و نحوه طراحی این تکنیک برای بیماران و همچنین ادغام آن با سایر روشهای درمانی بسیار موثر باشد.
☑ لینکخبر