سلامت برنج طلایی

برنج طلایی GR2E، یک پرو ویتامین و یک واریته برنج زیست غنی‌شده است که استانداردهای ارزیابی مربوط به ایمنی و تغذیه خود را از سه سازمان‌ ملی نظارت بر مواد غذایی دریافت کرده است. این سازمان‌ها در تلاش برای توسعه و گسترش واریته‌های برنج سالم‌اند، که محتوای آهن، روی و بتاکاروتن بیش‌تری برای بهبود وضعیت تغذیه‌ای جمعیت‌های آسیب‌پذیر با دسترسی محدود به رژیم‌های غذایی متنوع دارند.


سازمان‌های ملی-نظارتی مربوط به مواد غذایی، شامل سازمان‌های استاندارد غذایی استرالیا- نیوزیلند، بهداشت کانادا و سازمان غذا و داروی آمریکا، ارزیابی‌ مثبت خود بر روی برنج طلایی را بر مبنای مفاهیم و اصولی که بیش از دو دهه توسط سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان بهداشت جهانی، سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، سازمان اقتصادی همکاری و توسعه و کمیسیون مجموعه قوانین غذایی انجام دادند.

برنامه‌های نظارتی تکمیلی و استانداردهای سخت‌گیرانه دقیق که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا و سایر ادارات ایالات‌متحده برای برنج طلایی اعمال می‌شود کمک مهمی برای عرضه این برنج به افرادی که بیش‌تر به فواید برنج طلایی نیاز دارند، می‌باشد.

برای کسانی که با کمبود ویتامین A مبارزه می‌کنند، ازجمله حدود ۲۵۰ میلیون کودک پیش‌دبستانی، این اتفاق پیش‌رفت مهمی برای تولید برنج موردنیاز آن‌ها می‌باشد. کمبود ویتامین A یک مشکل فراگیر در ارتباط با بهداشت عمومی در سراسر جهان است. طبق برآورد سازمان بهداشت، در کنار کودکان زیر ۵ سال، تعداد قابل‌توجهی از زنان باردار و شیرده، مبتلابه کمبود ویتامین A هستند، جنوب و جنوب شرقی آسیا در میان مناطقی با شیوع بالای ویتامین A قرار دارند. برنج طلایی به‌عنوان یک مکمل غذایی، با درنظرگرفتن تنوع رژیم غذایی و مکمل‌های خوراکی، باهدف فراهم آوردن ۳۰-۵۰٪ از نیاز متوسط برآورد شده به ویتامین A در زنان و کودکان، ارائه‌شده است.

برنج طلایی GR2E اولین برنج تغلیظ شده و اصلاح‌شده ژنتیکی است که تلاش می‌شود تا با بالا بردن میزان روی، آهن و بتاکاروتن در این واریته، کمبودهای مربوط به مواد مغذی در جوامع فقیرنشین را تأمین کند. ازآن‌جا که در حال حاضر برنج به‌طور گسترده‌ای کاشت و مصرف می‌شود، این واریته‌های برنج زیستی غنی‌شده، پتانسیل تأمین برنج آمار بالایی از مردم را دارد.

موسسه تحقیقات برنج بنگلادش و فیلیپین با ایجاد برنامه‌های کاربردی، در تلاش برای تولید انواع برنج‌های محلی با خواص برنج طلایی GR2E و دارای ذخیره بتاکاروتن بالا هستند.

مصوبات قانونی، مؤسسات بین‌المللی تحقیقات برنج را قادر می‌سازد تا با انجام آزمایشات و ارزیابی‌های تغذیه‌ای این اطمینان عمومی را ایجاد کنند که واریته‌های برنج سالم، تأمین‌کننده نیاز سالم تغذیه‌ای آن‌هاست. تمام تلاش‌های مؤسسات بین‌المللی تحقیقات برنج در راستای بهبود محتوای تغذیه‌ای و پاسخ به بحران‌ها و نگرانی‌های مربوط به امنیت غذایی جهانی می‌باشد.

☑ لینک خبر

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
مطالب بیشتر از این نویسنده زهرا خدابنده لو
بارگذاری بیشتر در افزایش ارزش غذایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

بررسی کنید

نقش باکتریوفاژها در بیماری پارکینسون

باکتریوفاژها ویروس‌هایی هستند که به باکتری‌ها حمله می‌کنند و آن‌ها را از بین می‌برند. در ج…