استراتژی اقتصاد زیستی اتحادیه اروپا و IPCC

آخرین گزارش شورای بینالمللی تغییرات آب و هوایی (IPCC) نشان میدهد که سوختهای زیستی تا سال ۲۰۳۰ باید ۲۶۰ درصد و تا سال ۲۰۵۰، باید ۷۵۰ درصد افزایش یابند؛ تا از گرم شدن کره زمین به زیر ۱.۵ درجه سانتیگراد جلوگیری شود. با این حال، استراتژی اقتصاد زیستی اتحادیه اروپا، به نظر میرسد این اتفاق را نادیده میگیرد.
دبیر کل سازمان ملل متحد اذعان کرد که تغییرات آب و هوایی به سرعت در حال پیشروی هستند و خواستار اقدامات جاهطلبانه برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای به نصف تا سال ۲۰۳۰ و دستیابی به میزان خالص صفر تا سال ۲۰۵۰ شد.
گزارشهای IPCC پایه اطلاعات علمی در مورد تغییرات آب و هوایی است و مبنایی برای دولتها در تمام سطوح فراهم میآورد تا سیاستهای مربوط به آب و هوا را توسعه داده و آنها را زمینه مذاکرات در کنفرانسهای آب و هوای سازمان ملل متحد قرار دهند.
اتحادیه اروپا بر محدودیتهای زیستمحیطی طرح جدید اقتصاد زیستی تأکید دارد. کمیسیون اروپا استراتژی جدیدی در مورد اقتصاد زیستی منتشر کرد که قادر است وابستگی اتحادیه اروپا به سوختهای فسیلی را کاهش دهد، در حالی که محدودیتهای اکولوژیکی بخش کشاورزی و جنگلداری اروپا را برجسته میکند.
شورای بینالمللی تغییرات آب و هوایی (IPCC) به طور هدفمند؛ طرحهای تغییر آب و هوا در آینده، خطرات تغییرات اقلیمی و پیامدهای آنها را ارائه میدهد. استراتژی اقتصادزیستی باید اهداف و اقدامات گسترده برای رسیدن به آنها را مشخص کند. آنچه که به وضوح از IPCC بر میآید، اهمیت اقدامات واقعی در ۱۲ سال آینده (از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۳۰) است.
انرژی، ریشه تغییرات آب و هوایی است و طبق گفته IPCC؛ رشد قابلتوجه در انرژی زیستی مهمترین راه برای کاهش تغییرات است. این جایی است که استراتژیهای اقتصاد زیستی باید در آن وارد شود. به عنوان مثال، در حمل و نقل، ارزیابی کلی IPCC نشان میدهد که سوختهای زیستی تا سال ۲۰۳۰ افزایش ۲۶۰ درصدی و تا سال ۲۰۵۰، افزایش ۷۵۰ درصدی خواهند داشت. در واقع سوختهای زیستی نقش مهمی در تأمین برق تجدیدپذیر در چند دهه آینده دارند.
استراتژی اقتصاد زیستی اتحادیه اروپا مطمئناً بایستی یک راهکار برای اطمینان از رشد قابلتوجه در انرژی زیستی و سوختهای زیستی پیشنهاد کند. در شرایط هشدار گرمایش جهانی، منطقی است که انتظار داشته باشیم این نسخهی رویکرد اتحادیه اروپا به طور کامل به انرژی زیستی، تولید برق، گرمایش و حمل و نقل اختصاص یابد.
انرژی زیستی در حال حاضر بزرگترین منبع انرژی تجدیدپذیر اتحادیه اروپا است و انتظار میرود که جزء حیاتی انرژی ترکیبی تا سال ۲۰۳۰ باقی بماند. تغییرات اقلیمی بزرگترین چالش پیش روی بشریت است. IPCC خواستار واکنش در برابر آن طی ۱۲ سال و پایان دادن به عقبنشینی دولتها و بیتفاوتی عمومی است. این باید محرکی برای استراتژی اقتصاد زیستی باشد که به ریشه مشکل توجه دارد و نیز باید راهحلهایی مطابق با آن در زمانبندی و مقیاس درست پیش رو قرار دهد.
☑ منبع خبر