استفاده آنتیاکسیدان کورستین در فرآوردههای غذایی با حذف مزه تلخ آن

✅ کورستین یکی از انواع رنگدانههای گیاهی فلاوونوئید و از فراوانترین آنتیاکسیدان های موجود در جیره ی غذایی است. این ترکیب علاوه بر نقش آنتیاکسیدانی، خصوصیات دیگری مثل ضدسرطان، ضدالتهاب و ضدمیکروبی را نیز دارا است. این ماده به دلیل داشتن مزه تلخ، به مقدار کمی به فراوردههای غذایی برای افزایش ارزش تغذیه ای افزوده میشود.
?محققین موسسهی شیمی و علوم مهندسی سنگاپور، سه نوع ماده شناسایی کردند که به عنوان لایهی پوشش خارجی میتوانند عمل کنند. این مواد شامل موم کارنابا از نخل برزیلی، شلاک(shellac) یک رزین طبیعی ترشحی توسط حشرات موزی و زئین یک پروتئین محلول در آب از گلوتن ذرت هستند. این مواد هم اکنون در صنعت دارویی و غذایی مورد استفاده قرار میگیرند اما آیا این مواد پوششی میتوانند بدون تغییر در دهان به عنوان پوشش مزهی تلخ کورستین و همچنین هضم خود آنها در دستگاه گوارشی استفاده شوند؟
?از طریق فرایند ریزکپسولاسیون پودر کورستین با پودر موم کارنابا، شلاک یا زئین مخلوط و سپس داخل دستگاه hot-melt extruder قرار گرفت. دمای این دستگاه باید برای ذوب فراوردهها به منظور پوشش پودر کورستین بهینه شود و همچنین کورستین باید بدون تغییر ساختار شیمیایی حفظ شود. در نهایت فراوردهها پس از خنک شدن آسیاب میشوند.
?پس از آزمایش سه ترکیب فوق برای پوشش کورستین، نتایج به دست آمده نشان داد که کورستینهای کپسوله شده با موم کارنابا، بدون تغییر در دهان به راحتی در محیط اسیدی معده حل میشوند. آزمایش با سنسورهای مزهای الکتریکی نشان داد که فراوردههای کپسوله شده با موم کارنابا مزهای طبیعی دارند و تست انسانی آنها با نان مغذی شده با کورستین نیز توسط تیم ژو وبیائو از دانشگاه سنگاپور مورد تایید قرار گرفت. این سیستم کپسوله کردن کورستین برای فرواردههایی مثل نان و نوشیدنیهای پودری قابل استفاده است.
#افزایش_ارزش_تغذیه_ای
?مترجم: سجاد سبحانوردی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن