استفاده از باکتریها برای سیلوی بهتر علوفه ذرت

استفاده از مواد القاحی در انبار علوفه موضوع جدیدی نیست، اما بعضی از کشاورزان در مورد هزینه استفاده از این مواد، بهخصوص در علوفه ذرت که به راحتی سیلو میشود، در شک و تردید هستند. گرچه مدیریت معمولی انبار علوفه ذرت، میتواند منجر به نفوذ هوا و به دنبال آن زوال محصول شود، این موضوع خود میتواند عامل ایجاد کپک، میکروارگانیسمهای نامطلوب و سمهای ناشی از mycotoxin باشد.
در مطالعه ای جدید، محققان به بررسی تأثیر مواد القاحی انبارهای بازرگانی بر روی تخمیر، از دست دادن ماده خشک، ثبات هوایی، تعداد میکروبها و آلودگیهای سمی ناشی از قارچها پرداختند.
نزدیک به چهار تن ذرت خرد شده تازه از بخشهای مختلف یک زمین در ایتالیا که مورد مطالعه بود، نمونهبرداری شد و محصول هر بخش به دو قسمت مساوی تقسیم شد: قسمتی که تحت تیمار قرار نگرفته بود (CTR، بدون مواد القاحی) و قسمت تیمار شده با یک مادهی القاحی که شامل Lactobacillus buchneri LB1819 و Lactococcus lactis O224 بود (TRT).
ماده القاحی (پودر خشک شده منجمد) در آب گرم رقیق شده و به میزان ۲mg/kg روی گیاهان تازهT اسپری میشد، تا در نهایت مقدار ۲۵۰۰۰۰CFU/g گیاه خرد شده تازه به دست بیاید (محصول TRT). همین مقدار از آب حرارت دیده، بدون وجود ماده القاحی، روی محصولات CTR اسپری شد. گیاهان تازه خرد شده CTR و TRT هر دو توسط دستگاه چرخان و بیل به خوبی با یکدیگر مخلوط شدند.
سه گروه به عنوان نماینده (هرکدام یک کیلوگرم) که از قسمتهای مختلف هر دسته از گیاهان جمعآوری شده بودند، در یک نمونه ادغام و در کیسههای بدون هوا قرار گرفته و نگهداری شدند تا برای آنالیزهای شیمیایی و آلودگیهای سمی ناشی از mycotoxin مورد استفاده قرار گیرند. ذرت تازهی خرد شده CTR و TRT هر دو درون ظرفهای پلاستیکی ۲۰ لیتری قرار گرفتند، در چگالی پایین یا بالا فشرده شدند و سپس با دقت درون ظروف پلاستیکی، مهر و موم و درون انبار ذخیره شدند.
این مطالعه تأیید میکند که القاح انبار علوفه ذرت با Lactobacillus buchneri LB1819 و Lactococcus lactis O224 ثبات هوایی را بهبود میبخشد و این اثربخشی در غلظت بالای علوفه انبار شده، بیشتر است. آنالیزهای آلودگیهای سمی ناشی از قارچ نشان داد که پروتکل القاح، مقدار fumonisin B2 و roquefortine C را کم میکند ولی سطح fusaric acid را افزایش میدهد. با این حال تحت شرایط آزمایشهای اخیر، القاح علوفههای ذرت برای دیگر پارامترهای مطالعات کلاسیک، مانند تخمیر، هیچ مزیتی نداشت.
✅ منبع خبر
✅ لینک مقاله