استفاده از زیست توده در پالایشگاه های زیستی کشور سوئد

همانطور که تقاضا برای سوختزیستی در کشور سوئد افزایش مییابد، استفاده از منابع زیستتوده (بقایای جنگلی مانند چوب، بقایای زراعی و …) مؤثرتر خواهد بود. بازارهای زیستتوده باید قادر باشند رشد تقاضا را پاسخگو باشند. گزارش جدیدی از محققان IIASA، دانشگاه Lulea و مؤسسات تحقیقاتی RISE کشور سوئد نشان میدهد که بیشتر پالایشگاههایزیستی که مواد شیمیایی و سوختهای پایهزیستی تولید میکنند، تأثیر اندکی بر روی صنعت چوب و قیمتگذاری آن دارند.
محصولات پایهزیستی میتوانند جایگزین مواد پایهفسیلی شوند. پالایشگاههایزیستی با استفاده از مواد بیولوژیکی موجود، پتانسیل بیشتری برخوردار هستند. برای توسعهی محصولات کاملاً جدید، Sylvain Leduc -محقق IIASA- و اعضای تیم برای رسیدن به اهداف خود، برنامهریزی گسترده در زمینهی پالایشگاههایزیستی داشتند، که با توسعهی تجاری پالایشگاههایزیستی به یک اقتصاد زیستی متمرکز برسند.
آنها برای درک بهتر اثر پالایشگاههایزیستی مقیاس بزرگ در کشور سوئد و نقش آن در یک سیستم انرژی پایدار، بهینهسازی مصرف و تولید زیستتوده از چوب تلاش میکنند. نتایج تحقیقات آنها نشان میدهد که تقاضا در بخش جنگل در اتحادیهی اروپا بسیار قوی است، اما در کل استفاده از چوب افزایش نخواهد یافت.
زباله، محصولات جانبی مانند پوست درخت، خاک اره و خرده چوبها احتمال میرود که از مابقی زیستتودهها اقتصادیتر هستند. زیرا حملونقل اضافی یا هزینههای مدیریتی ندارند. البته لازم به ذکر است که در پالایشگاههایزیستی با محدودیتهای فنی، کاهش کارایی یا هزینهی اضافی نیز مواجه هستیم.
تیم تحقیقاتی پی برد که در مورد کشور سوئد، اهداف افزایش تولید و استفاده از سوختهایزیستی؛ هزینههای مواد اولیهی جنگلی را افزایش میدهد. بازارهای زیستتوده باید بتوانند تقاضای افزایش یافته را مدیریت کنند. اهداف مورد نظر در سوختزیستی میتواند با فناوریهای متنوع و راهحلهای محلیسازی دستیافتنی باشد اما ادغام با صنایع جنگلی موجود از لحاظ اقتصادی مقرونبهصرفه است. همچنین فرایندهای تبدیل زیستتوده با بازدهی بالا به سوختزیستی میتواند مفید واقع شود اما اغلب سرمایهای فشرده نیاز دارد.
Leduc و تیم از سه مدل ارتباطی استفاده کردند که برای دستیابی به نتایج به یکدیگر متصل شدند. مدلهای GLOBIM ،BeWhere و SpPDM. از این طریق سناریوهای مختلف بررسی شده و سپس قیمت زیستتوده در این سناریوها محاسبه شد. در مورد پالایشگاههایزیستی این نکته حائز اهمیت است که بهتر است پالایشگاههایزیستی در کنار منابع زیستتوده احداث شوند.
Leduc گفت: “ما فرصتی خوب برای استفاده از اطلاعات دقیق در زمینهی فناوریها و مواد اولیه داشتیم که ما را قادر ساخت نتایج جالبی در مورد امکان توسعهی فرآوردههای بزرگ زیستی در کشور سوئد ایجاد کنیم. ما بر پایداری نتایج با سه مدل که از سطح جهانی به سطح محلی اعمال میشود، اعتماد داریم.”
او اضافه میکند: “این گزارش باید به سیاستگذاران کمک کند تا اهداف سوختزیستی را بهتر درک کنند و دیدی نسبت به تأثیرات آن بر روی بازارهای جنگلداری پیدا کنند. این همچنین به آنها کمک خواهد کرد که بهتر بتوانند برنامهریزیهای پیشرفتهی زیستمحیطی را آمادهسازی کنند؛ هم از نظر انتخاب بهترین منطقه برای تولید و هم از لحاظ اولویتبندی تکنولوژی مناسب.”
☑ لینک خبر