بیوتکنولوژی پزشکیپروتئومیکس

استفاده از علامت‌های کدگذاری شده رنگی برای کشف چگونگی تکامل سلول‌های قلبی

✅دانشمندان دانشگاه UCLA جهت بررسی چگونگی تولید کاردیومیوسیت‌‌ها درجنین‌ موش، از پروتئین‌های فلوئورسنت رنگ ‌آمیزی‌شده استفاده‌کرده‌اند. این یافته‌ها درنهایت می توانند در دستیابی به متدهایی برای بازسازی بافت قلبی درانسان کمک کننده باشند.


?هدف نهایی این مطالعه دست یابی به متدی است که به کمک آن بتوان کاردیومیوسیت‌ها را پس از صدمه‌هایی نظیر حمله‌ی قلبی بازسازی کرد، اما تلاش اولیه آن درجهت مطالعه روی قلب جنینی است.

?درطی حمله‌ی قلبی بخش‌هایی از بافت قلبی از اکسیژن و موادغذایی محروم می‌شوند. سلول‌های مستقر در این نواحی قلب دچار مرگ شده و به تدریج توسط بافت ‌اسکار جایگزین می‌شوند که این امر سبب کاهش ظرفیت عملکردی قلب خواهد شد. اگرچه همواره نظربراین بوده‌است که کاردیومیوسیت‌‌ها طی دوره تکامل جنینی شکل گرفته‌اند، اما دانشمندان در رابطه با این نکته که آیا این سلول‌ها ازتقسیم کاردیومیوسیت‌های قبلی به‌وجودآمده‌اند و یا این‌که از سلول‌های پیش‌ساز قلبی مشتق شده‌اند، دارای تردید هستند.

?دکتر اردهالی و هم‌کارانش ازچهار پروتئین فلوئورسنت رنگ‌آمیزی‌شده برای تعیین منشأ کاردیومیوسیت‌‌ها استفاده کرده‌اند. زمانی‌که سلول‌ها تقسیم می‌شوند سلول‌های دخترحاوی رنگ مشابه با سلول‌های مادر هستند و این‌که با استفاده از این سیستم می‌توان دریافت که درگذر زمان کدام جمعیت سلولی، سلول‌های جدیدی را ایجادمی‌کنند.

?این گروه تحقیقاتی انواع مختلفی از سلول‌های ابتدایی نظیر کاردیومیوسیت‌ها و سلول‎‌های پیش ساز قلبی را از طریق قراردادن ژن های کدکننده پروتئین های فلوئورسنت نشانه‌گذاری کردند. آن‌ها نشان‌های فلوئورسنت را در برهه‌های زمانی متفاوت در طی دوره تکامل جنینی روشن کردند و نحوه توزیع رنگ در قلب درحال تکامل جنین را موردبررسی قرار‌دادند.

?دانشمندان دریافتند که طی فاز های اولیه تکامل جنینی، اکثر کاردیومیوسیت‌ها از سلول‌های پیش‌ساز قلبی منشأ می‌گیرند، این در حالی است که با تکامل جنین موش طی دوره چند روز تا هفته، سلول‌های پیش‌ساز قلبی توانایی خود را برای تولید کاردیومیوسیت جدید ازدست می‌دهند.

?سابقاً، دانشمندان معتقد بودند که این سلول‌های پیش‌ساز، تنها در یک نقطه کنترل مشخصی از دوره تکامل وجود دارند و طبق این مطالعه، سلول‌های پیش‌ساز به‌‌صورت تدریجی به کاردیومیوسیت‌‌های بالغ تبدیل می‌شوند.

?دانشمندان همچنین با القای مدل حمله ی قلبی در موش‌های تازه‌متولد‌شده و بالغ، دریافتند که در موش‌های تازه متولد شده، قلب دارای توانایی محدودی در بازسازی کاردیومیوسیت‌ها خواهدبود درحالی‌که درموش بالغ، حیوان توانایی بازسازی را ازدست داده‌است.

?درنهایت دانشمندان با بررسی نحوه تکثیر کاردیومیوسیت‌ها قادرخواهند‌بود از پتانسیل بازسازی این سلول‌ها درجهت درمان بیماری های قلبی بهره ببرند.

?مترجم: مونا تقی زاده

لینک خبر

لینک مقاله

عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

عضویت در کانال زیست فن

استفاده از علامت‌های کدگذاری شده رنگی برای کشف چگونگی تکامل سلول‌های قلبی

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن