بیماری های عصبیتشخیص پزشکی

استفاده از نشانگر فلئورسنت در جراحی تومور مغزی

اخیرا جراحان از ماده ای به نام Glasgow استفاده کردند که محل تومورهای مغزی را به خوبی مشخص می‌کند، به این ترتیب جراحان در تخلیه تومور موفق‌تر خواهند بود. این مطالعه بر روی بیماران مبتلا به گلیوما انجام شد. گلیوما شایع‌ترین شکل سرطان مغز است و درمان آن اغلب با جراحی انجام می‌شود زیرا لازم است غده را از بدن خارج کنند. اما همیشه برای جراحان تعیین محل دقیق تومور و خارج کردن کامل آن یک مسأله بوده است.


دانشمندان می‌گویند استفاده از نشانگر فلئورسنت به جراحان کمک می‌کند که بتوانند سلول‌های سرطانی را از بافت مغز بهتر افتراق دهند و امیدوارند این کار در نهایت طول عمر این بیماران را افزایش دهد.

دکتر Kurian می‌گوید: “درمان گلیوما دشوار است و این بیماران اغلب حتی کمتر از یک سال زنده می‌مانند. بسیاری از بیماران با جراحی درمان می‌شوند. در جراحی هدف این است که تا جای ممکن سلول‌های سرطانی از مغز فرد تخلیه شوند. زمانی که یک تومور خارج می‌شود به پاتولوژیست‌ها داده می‌شود تا سلول‌های آن را زیر میکروسکوپ ببینند و مشخص کنند که آیا سلول‌های سرطانی در حال رشد سریع هستند یا به کندی رشد می‌کنند. به این ترتیب پزشک باتوجه به شرایط بیماری برای درمان فرد برنامه‌ریزی می‌کند.

به این منظور دانشمندان از ترکیب ۵-aminolevulinic acid استفاده کردند که زیر تابش نور، صورتی رنگ است. مطالعات گذشته نشان داده بودند این ترکیب در سلول‌های سرطانی که به سرعت رشد می‌کنند تجمع می‌یابد و به این ترتیب مانند یک نشانگر فلئورسنتی عمل می‌کنند.

در این مطالعه جراحان از میکروسکوپ به منظور تعیین محل تومور استفاده کردند و سپس آن را از مغز بیماران خارج کردند. بافت خارج شده سپس برای پاتولوژی فرستاده شد و دقت کار جراح با تعیین نوع سلول مشخص شد.

این مطالعه روی بیمارانی که تومور آن‌ها رشد سریعی داشت، انجام شده است. لازم است در آینده یک مطالعه گسترده‌تر انجام شود که در آن بیماران بیشتری با شدت مختلف بیماری مورد بررسی قرار گیرند. در مطالعات بعدی می‌بایست استفاده از این تکنیک برای افرادی که تومور آن‌ها رشد کندی دارد هم مورد بررسی قرار گیرد. آن‌ها می‌گویند ممکن است لازم باشد نشانگرهای دیگری هم آزمایش شوند.

در قدم بعدی دانشمندان نشانگر ۵-aminolevulinic acid را در کودکان و در جراحی برخی افراد بالغ که سرطان بار دیگر پس از درمان ایجاد می‌شود و در جراحی دوم لازم است بافت مغز از بافت اسکار افتراق داده شود، نیز استفاده خواهند کرد.

مزیت استفاده از نشانگر فلئورسنت این است که به جراحان کمک می‌کند، محل دقیق تومور سرطانی را مشخص کنند. این تکنیک کمک می‌کند پزشکان بتوانند جراحی را بر اساس محل و اندازه تومور انجام دهند. اگر بتوان کل تومور را از مغز خارج کرد بیمار طول عمر بیشتری خواهد داشت.و امید است اطلاعات جدید سبب افزایش طول عمر بیماران گلیوما شود.

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن