استفاده از CRISPR در ایجاد یک جعبه سیاه سلولی برای ثبت وقایع زندگی سلول

✅یک گروه از پژوهشگران تکنیکی را ایجاد کردهاند که از CRISPR برای ایجاد سیستمهای ثبت رویداد سلولی استفاده میکنند و این تکنیک و دو سیستم ثبتی را که با استفاده از آن ایجاد کردهاند را شرح دادند.
?مدتها قبل دانشمندان متوجه شدهبودند که برای درک چگونگی عملکرد اجزای سلولی در ابتداییترین سطح آنها، نیازمند یک روش ثبت تغییرات سلولی در هنگام وقوع آنها بههمراه توضیح احتمالی مبنی بر اینکه چه عواملی باعث ایجاد این تغییرات شدهاند، میباشند. بهطور خلاصه، آنها به یک جعبه سیاه برای ثبت تمام وقایع رخ داده در طول زندگی یک سلول نیاز داشتند. دانشمندان در تلاش هستند تا بتوانند چنین جعبه سیاهی را توسعه دهند اما تاکنون نتایج دلگرمکننده نبودهاست.
?پژوهشگران در این پژوهش جدید، در مورد یک تکنیک که توسط آنها توسعه یافتهاست، گزارش میدهند. این تکنیک دستگاه ثبت چند رویداد آنالوگ بهواسطه CRISPR (CAMERA) نامیده میشود که برای ایجاد دو نوع سیستم ثبت سلولی مورد استفاده قرار گرفتهاست.
?پژوهشگران در مرحله اول، CAMERA 1، دو پلاسمید را به سلولهای باکتریایی تزریق کردند که تفاوت کمی باهم داشتند. سپس از CRISPR-Cas9 برای برش یکی از پلاسمیدها در هنگام قرار گرفتن در معرض محرکهای مطلوب استفاده نمودند، وادار کردن سلول جهت ایجاد جایگزینی برای آن. اینکار باعث ایجاد یک رکورد از وقایعی شد که در سلول رخ دادهاند. این روش به پژوهشگران اجازه داد تا چگونگی واکنش سلولها به محرکهای مختلف نظیر مواد مغذی و آنتیبیوتیکها را ثبت کنند.
?در مرحله دوم که CAMERA 2 نامیده میشود، این پژوهشگران از ویرایشگرهای پایه برای تغییر حروف کدهای ژنتیکی فردی، زمانیکه سیگنالهای مطلوب در سلول رخ میدهند، استفاده کردند. پژوهشگران با استفاده از این تکنیک چگونگی واکنش سلولها به عواملی همچون ویروسها، مواد مغذی و آنتیبیوتیکها را ثبت نمودند. این روش با موفقیت در هر دو سلول باکتری و انسان مورد استفاده قرار گرفت.
?ترجمه: فائزه ابوطالبی
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑عضویت در کانال زیست فن