استفاده از روش CRISPR-Cas9 برای آنالیز عوامل رونویسی مقاومت به سرما در برنج

✅دمای پایین یکی از عوامل مهم محیطی است که بر رشد، توسعه و تولید برنج (Oryza sativa) تاثیر میگذارد. گیاهچههای برنج در اوایل بهار نسبت به سرما بسیار حساس هستند. از این رو، بهبود تحمل به سرما در برنج میتواند کیفیت برنج و تولید را افزایش دهد. تیم هوانگ شیائو ژن از دانشگاه گوئیژو در چین یک فاکتور رونویسی به نام TIFY1b که باعث مقاومت به سرما در برنج میشود را جدا کردند. آنها برای بررسی عملکرد TIFY1b و همولوگ آن TIFY1a از روش ویرایش ژنومی استفاده کردند.
?رقم برنج Nipponbare با استفاده از روش CRISPR-Cas9 تراریخته شد. آنالیز لاینهای T0 نشان داد که میزان فراوانی جهش برابر با ۶۰% تا ۸۵% بود.
?این نتایج نشان میدهد که سیستم CRISPR-Cas9 میتواند به طور موثر باعث جهشهای خاص در برنج شود. تجزیه و تحلیل پروتئین نشان داد که این جهشها باعث از دست دادن عملکرد ژن TIFY1a یا TIFY1b در جهشهای لاینهای T0 شد و این جهشها قابلیت توارث به نسل بعدی را نیز دارا هستند.
?مجموعهای از لاینهای موتانت tify1 به دست آمد که میتوانند در بررسی نقش ژنهای TIFY1 برای سازگاری برنج در دمای سرد مورد استفاده قرار گیرد.
?این مطالعات ممکن است سبب یافتن یک مسیر سازگاری برنج به سرما شود که برای تولید ارقام مقاوم به سرما مورد استفاده قرار گیرد.
#ژنتیک
?ترجمه: حمید بیات
☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن