اسفنجهای ظرفشویی و میکروبهای مضر آنها

اسفنجهای ظرفشویی و میکروبهای مضر آنها؛ تمیز کردن آنها میتواند شرایط را بدتر کند:
✅ اسفنجهای ظرفشویی سرشار از میلیونها میکروب مضر همانند عوامل ایجادکننده بیماریهای ذاتالریه و مننژیت است. یکی از این میکروبها Moraxella osloensis است که میتواند در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف موجب بیماریهای عفونی شود، همچنین شرایط بدبو شدن اسفنج را نیز فراهم میکنند.
محققین DNA میکروبهای موجود در ۱۴ اسفنج را تعیین توالی کردند و متوجه شدند جوشاندن و یا تحت اشعه قرار دادن اسفنجها به هیچ وجه موجب از بین رفتن میکروبها نمیشود. به علاوه اسفنجهای ضدعفونی شده نسبت به آنهایی که تمیز نشدهاند با درصد بالایی از باکتریهای پاتوژنی دوباره بارور میشوند. این میتواند به علت مقاومت پاتوژنهای باکتریایی به تمیز شدن باشد و این باکتریها میتوانند در مناطقی از اسفنج که هم نوعانشان در فرایند تمیز شدن رها کردهاند، دوباره تکثیر و با سرعت بیشتری جایگزین شوند. (این حالت مشابه شرایطی است که در روده ما بعد از هر درمان آنتیبیوتیکی اتفاق میافتد).
?مشاهدات میکروسکوپی اسفنجها نشان داد که در هر متر مربع بالغ بر ۱۰^۱۰* ۵ ( ۵ با ده صفر) باکتری وجود دارد. این مقدار، هفت برابر تعداد انسانهای ساکن کره زمین است! یک چنین تراکمی را فقط در مدفوع میتوان یافت. البته نگران نباشید! راه حل این مشکل این راهکار ساده است که هر هفته اسفنج ظرفشوییتان را عوض کنید.
?ترجمه: زمزم جوادی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن