اسپری ضد میکروبی نانو کامپوزیت ، عمر مفید محصول را افزایش میدهد

✅پوشش خوراکی روی محصولات توجه زیادی را در صنایع غذایی و کشاورزی به خود جلب کرده که نه تنها طول عمر محصول را در برابر تغییرات محیطی افزایش میدهد بلکه مواد مغذی بیشتری را برای سلامت انسان تأمین میکند. با این حال این محصولات هنوز محدودیتهای ذاتی خود را در موارد کاربردی دارند.
?ابتدا برهمکنشهای خاص بین مواد پوشش داده شده و سطح هدف برای پوشش پایدار و بادوام نیاز است. گروه تحقیقاتی به رهبری Insung Choi از گروه شیمی انستیتو علم و فناوری پیشرفته کره، یک روش اسپری نانو ذرات را با استفاده از پلیفنول خاص گیاه ایجاد کرده که میتوان آن را در هر سطحی به کار برد. این فرایند جدید پوشش نانو را میتوان در عرض چند ثانیه به شکل کنترلشده برای پوشاندن کالاهایی مانند کفی کفش و میوهها استفاده کرد.
?این پژوهشگران با اسپری پوششی روی پرتقال و توتفرنگی طول عمر مفید نگهداری را طولانیتر کردند که نشاندهنده پتانسیل کاربردی آن در پوششهای محصولات فاسدشدنی است. این تکنولوژی ثبتشده و در حال حاضر به عنوان وسیلهای برای حفظ محصولات، درحال تجاری شدن است.
?پلیفنول یک متابولیت فتوسنتزی است که دارای چندین گروه هیدروکسیل است و در تعداد زیادی از گیاهان دارای خواص آنتیاکسیدانی است، این ماده به عنوان افزودنی غیر سمی در مواد غذایی استفاده میشود که خاصیت ضد باکتری و ضد سرطانی دارد. پلیفنول به طور طبیعی در بدن با آهن ترکیب میشود و همچنین در چرم دباغی و جوهر و … وجود دارد.
?گروه تحقیقاتی با استفاده از خواص شیمیایی و گروههای پلیفنول آهن و تکنیکهای اسپری، این روش را توسعه دادهاند که در مقایسه با روشهای پوشش جامد با غوطهور کردن، میتواند مناطق انتخابی را سریعتر پوشش دهد. نکته مثبت دیگر نسبت به روش غوطهور کردن این است که مانع آلودگیهای متقابل میشود.
?این گروه تحقیقاتی توانایی اسپری این محصول را برای انواع پوششها ازجمله فلزات، پلاستیک، شیشه و همچنین پارچه را نشان میدهند. پوششهای نانو میتوانند به آسانی برای چندین کاربرد متفاوت سازگار شوند و ترکیبات خلاقانه نانو مواد موجود و روشهای پوششی میتوانند باهم ترکیب شده و درهای جدیدی را در فناوری حفظ گیاهان پس از برداشت باز کنند.
#پس_از_برداشت
?ترجمه : تیم گیاهپزشکی زیستفن دانشگاه تهران
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن