مهندسی ژنتیک

افزایش تحمل گیاه به شوری با پپتیدها

متخصصان مرکز علوم منابع پایدار RIKEN از کشف یک پروتئین کوچک شبیه به هورمون خبر دادند که در بهبود و افزایش تحمل گیاه به شوری نقش ارزنده‌ای دارد.


تحقیق حاضر از طریق مطالعه پروتئین های کوچک مرتبط با تحمل شوری، و با استفاده از آنالیزهای ریزآرایه شروع شد. پس از شناسایی ژن های بیان‌شده در نمونه‌هایی که در شرایط شوری رشدیافته بودند، این ژن‌هادر گیاهان تراریخت بیان شده و سپس این گیاهان به منظور ارزیابی تحمل به تنش، در شرایط شوری قرار گرفتند. چهار گیاه از بین تمام گیاهان تراریخت تحمل بالایی نسبت به نمونه‌های کنترل نشان دادند. سپس این محققان تحقیقات خود را بر روی پپتید AT13، که بیشترین تحمل به شوری را باعث شده بود، شروع کردند.

بررسی‌های بیشتر نشان داد که سطوح پپتید AT13 زمانی که گیاهان در معرض تنش شوری قرار می‌گیرند، به طور طبیعی افزایش می‌یابد. بنابراین، محققان با سنتز شیمایی پپتید AtPep3، به جستجوی قسمت‌های مهم این پپتید پرداختند. در ادامه آن ها دریافتند که تیمار گیاهان، تنها با بخشی از این پپتید (AT13-5) به اندازه گیاهان تراریختی که دارای بیان بالای این ژن بودند، تحمل به شوری را افزایش می‌دهد.

به گفته محققان این پروژه، به دلیل اینکه استفاده از پپتیدها نسبت به گیاهان تراریخت ژنتیکی (GMO) ایمن‌تر هستند، می‌توان این پروتیئن های کوچک را در انواعی از گیاهان مورد استفاده قرار داد. بنابراین، با این فن آوری می‌توان سطح زیر کشت را، بخصوص در مناطق شور، افزایش داد.

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن کشاورزی
عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن