بیوتکنولوژی پزشکیسرطان

شیوع جهانی سرطان رو به افزایش است

به گزارش محققان در نقاط مختلف دنیا، تعداد موارد ابتلا به سرطان در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ در حدود یک‌سوم برابر آنچه قبلا وجود داشت، افزایش یافته است. این افزایش عمدتاً به دلیل افزایش جمعیت جهانی و بالا رفتن سن و سال جوامع است.


دانشمندان می‌گویند ۲/۱۷ میلیون مورد سرطان و ۹/۸ میلیون مرگ‌ومیر بر اثر سرطان در سال ۲۰۱۶ ثبت گردیده که رقم قابل‌توجهی است. گرچه در استرالیا، میزان سرطان به تدریج افزایش یافته، اما میزان مرگ‌ومیر اندکی کاهش‌یافته است. پژوهشگران در این خصوص بیان داشته‌اند که سرطان پوست، پروستات، روده بزرگ و مقعد در سال ۲۰۱۶ از رایج‌ترین انواع سرطان‌ها در میان استرالیائی‌ها بوده اند. به‌علاوه آمارها نشان می‌دهند که سرطان‌های ریه، کولون، مقعد و پروستات، کشنده‌ترین سرطان‌ها بوده‌اند.

پیری و رشد جمعیت به‌طور کلی موجب افزایش موارد سرطان در بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ شده است. البته در این خصوص تفاوت‌های قابل‌توجهی بین کشورهای مختلف از لحاظ میزان شیوع این بیماری و مرگ مرتبط با آن وجود دارد.

سؤالی که پیش می‌آید اهمیت انجام این تحقیقات است. لازم است بدانیم که ارزیابی تأثیر سرطان درگذر زمان ‌بر جامعه، می‌تواند به شکل‌گیری تصمیمات سیاسی، تخصیص منابع و متمرکز نمودن پژوهش‌های دیگر بر این عرصه کمک کند.

در این پژوهش ها که از لحاظ طراحی یک تحلیل سیستماتیک بود؛ میزان بروز سرطان، نرخ مرگ‌ومیر و ناتوانی‌های مربوط به آن در ۱۹۵ کشور و منطقه‌ی مختلف، با تمرکز بر تغییرات دهه گذشته (۲۰۰۶-۲۰۱۶) مورد ارزیابی قرار گرفت. این مطالعه توسط کریستینا فیتزماوریس از موسسه‌ی ارزیابی و سنجش سلامت دانشگاه واشنگتن، سیاتل و همکارانش از جامعه‌ی جهانی سرطان انجام شده است.

۲/۱۷ میلیون مورد سرطان در سال ۲۰۱۶ در سراسر جهان ثبت شد که ۹/۸ میلیون نفر از مبتلایان فوت نمودند.
با افزایش سن در جامعه، سرطان در بازه‌ زمانی بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶، ۲۸ درصد افزایش یافته است.
نتایج نشان داده است که شایع‌ترین سرطان برای مردان و زنان به ترتیب سرطان پروستات و سرطان سینه بوده است.

اما این تحقیق با محدودیت‌هایی نیز همراه بوده است. به عنوان مثال آمارهای بررسی شده می‌توانند به‌طور گسترده‌ای متفاوت باشند. لذا محققان کوشیده‌اند تا در جمع‌آوری داده‌ها، از طریق گسترش و برقراری دستگاه‌ها و دفاتر ثبت‌نام سرطان، نظرسنجی‌های بهداشتی و سایر دستگاه‌های اطلاعاتی بهبود ایجاد کنند.

در پایان این تحقیقات آن ها اعلام کردند که جهت برنامه‌ریزی و کنترل سرطان، سرمایه‌گذاری‌های استراتژیک به‌منظور بنا نهادن زیرساخت‌های جهانی این بیماری وسایر بیماری‌های غیرقابل پیشگیری دیگر، ضروری هستند.

گفتنی است نتایج مطالعه فوق، در نشریه JAMA منتشر شده اند.

? ترجمه: آزاده داودی

☑ منبع: JAMA

☑ لینک: DOI: 10.1001/jamaoncol.2018.2706

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن