افزایش عملکرد سویاهای اصلاح شده در شرایط اقلیمی آینده

افزایش عملکرد سویاهای اصلاح شده در شرایط اقلیمی آینده
✅تا سال ۲۰۵۰ ما مجبور به تأمین غذای ۲میلیارد نفر بیشتر از جمعیت کنونی آن هم در زمین های کمتری هستیم. پیش بینی میشود که مقدار دی اکسید کربن و دمای کره زمین به طور قابل توجهی افزایش یابد.
در یک مطالعه میدانی ۳ ساله، پژوهشگران سویاهای دستکاری شده ای تولید کردند که عملکرد آن ها از شرایط پیش بینی شده برای سویای رایج در سال ۲۰۵۰ بیشتر خواهد بود. این سویاها با بیان آنزیم فروکتوز/ سدوهپتولوز بیس فسفاتاز ( FBP/SBPase) سیانوباکتریایی که یک آنزیم دخیل در فتوسنتز است، فتوسنتز بهینه تری در این شرایط نشان دادند.
این تحقیق گامی رو به جلو برای تعیین یک مسیر برای کاهش نقصان عملکرد وابسته به دما که حتی در افزایش غِلظت کربن دی اکسید هم اتفاق می افتد می باشد.
آنها اختلاف ناچیزی بین گیاهان اصلاحی و غیر اصلاحی در هر دو حالت افزایش دمایی و کربن دی اکسید و در شرایط اقلیمی کنونی پیدا کردند. برطبق گفته برانچی، این میتواند بیانگر این باشد که ما لزوماَ نمی توانیم استنباط کنیم که افزایش سطح کربن دی اکسید باعث افزایش عملکرد و و افزایش دما باعث کاهش عملکرد می شود.
برای پی بردن به مفهوم این مکانیسم ها آزمایش های کنترل شده ابزارهای مناسبی هستند اما برای پی بردن به آن در دنیای واقعی و در شرایط طبیعی؛ مطالعه چگونگی پاسخ ها به این مکانیسم ها ضروری است. SoyFACE یکی از گزینه های مناسب برای این نوع مطالعه است. soyFACE یک امکان ابداعی است که شرایط جوی آینده را برای درک تأثیر این شرایط بر محصولات زراعی غرب میانه امریکا شبیه سازی میکند.
بر طبق گفته برانچی، تحقیقات مزرعه ای و میدانی مختلفی صورت گرفته و نتایج، اختلاف عملکرد را از سالی به سال دیگر نشان می دهد. اما تفاوت بین گیاهان اصلاح شده و غیراصلاحی در این ۳ سال بطور قابل توجهی ثابت بوده است.
این سویاهای دستکاری شده تنها بخشی از پازل تقاضاها تا سال ۲۰۵۰ را تکمیل می کنند. این اصلاح میتواند با روش های اصلاحی دیگر ترکیب شده و باعث بهبود عملکرد گردد.
#فتوسنتز #تنش_های_غیر_زنده
ترجمه : آرمان جمالی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن