بیوتکنولوژی صنعتیبیوتکنولوژی محیط زیستبیوتکنولوژی میکروبی

تأثیر باکتری‌های دریایی بر افزایش گرمایش جهانی

✅ گونه‌های کمیاب باکتری‌های دریایی بیشتر از آنچه قبلاً باور عموم بود در دریاها پراکنده هستند و متابولیسم‌هایی را کنترل کرده که می‌توانند در تولید گازهای گلخانه‌ای شرکت کنند.


? در دسترس بودن ماده مغذی نیتروژن اغلب به‌عنوان محدودیت رشد جلبک‌ها و دیگر موجودات گیاه‌نما در سطح اقیانوس‌های جهان در نظر گرفته می‌شود، جایی که انرژی خورشید را برای تثبیت CO2 در درون توده بدنی خود جذب می‌کنند. نیتروژن برای زندگی تمام موجودات زمین ضروری و به منظور سنتز پروتئین‌ها و اسیدهای نوکلئیک مورد نیاز است. فراوان‌ترین و پایدارترین گونه نیتروژن، نیترات است؛ بنابراین، دسترسی به نیترات به طور مستقیم به توانایی اقیانوس برای به دام انداختن و ذخیره‌سازی گاز گلخانه‌ای CO2 مرتبط است.

? در‌حالی‌که سطح روشن اقیانوس اغلب از نیترات خالی می‌شود، در قسمت عمیق و تاریک اقیانوس شاهد تجمع غلظت بالای این ماده مغذی هستیم که تماماً مرهون فعالیت باکتری‌های اکسیدکننده نیترات مانند نیتروکوکوس (Nitrococcus) است. در طی گردش و چرخش طبیعی آب‌های اقیانوسی جهان، نیترات‌های آب‌های عمیق سرانجام به سطح آمده و منجر به رشد موجودات سبز که پایه تمام زندگی در اقیانوس‌ها هستند می‌شود.

? باکتری نیتروکوکوس در سرتاسر اقیانوس‌های جهان یافت می‌شود و توانایی شگفت‌آوری در زندگی بدون اکسیژن از طریق معکوس‌سازی متابولیسم خود دارد. باکتری نیتروکوکوس می‌تواند در غیاب اکسیژن متابولیسم خود را تغییر داده و به جای به دام انداختن CO2، نیترات را به نیتریت و در ادامه به نیترواکساید تبدیل کند. همچنین این باکتری توانایی سم‌زدایی سولفید، به عنوان یک ترکیب بسیار سمی را داراست که در نتیجه آن سولفید هیدروژن (H2S) به شکل بی‌خطر سولفور تبدیل شده و حیات سایر موجودات حفظ می‌شود.

? کشف باکتری با این خصوصیات در تولید گاز گلخانه‌ای بسیار قوی که منجر به تخریب ازون استراتوسفر و از دست دادن اکسیژن آب‌های اقیانوسی در اثر گرمای جهانی می‌شود برای نخستین بار صورت گرفته است. از این رو، همان‌طور که اقیانوس‌های جهان رو به گرم شدن و از دست دادن اکسیژن می‌روند، ماهیت وسیع و فراوانی نسبتاً بالای این باکتری در آب‌های اقیانوسی کم‌اکسیژن بدین معنا است که این باکتری‌ها می‌توانند در آستانه نقش کلیدی خود در بازگرداندن و حفظ نیتروژن، به اثرات گرم شدن جهان بیفزایند.

?ترجمه: مهسا جلیلی منش

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن

تأثیر باکتری‌های دریایی بر افزایش گرمایش جهانی – اخبار زیست فناوری

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن