اقتصاد زیستی آلمان

?در چهاردهم ژوئن ۲۰۱۱، آکادمی ملی علوم و مهندسی آلمان در گزارشی که در بروکسل منتشر کرد، طرح “National Research Strategy BioEconomy 2030” را معرفی کرد. این طرح به طور پیشنهادی در نوامبر ۲۰۱۰ ارائه شد و ۲.۴ میلیارد یورو در آن سرمایه گذاری شد. در این طرح اولویت های عملی اقتصاد زیستی مشخص شده است.
?اقتصاد زیستی پایدار بدون تولید کافی و موثر بیومس غیرممکن است، چرا که مقدار آن با توجه به استفاده اش در صنعت پتروشیمی و همچنین به عنوان غذا و علوفه محدود است. آلمان یکی از اولین کشور هایی بود که برای اقتصاد زیستی برنامه داشت. در بروکسل اعلام گشت که دولت آلمان نه تنها به اهمیت اقتصادی عظیم اقتصاد زیستی توجه دارد، بلکه توسعه آن را از وظایف کشور های صنعتی می داند تا باعث کاهش منازعات بر سر بیومس شود.
?کمیسیون اروپا ضمن تشکر از تلاش های قابل توجه آلمان در زمینه اقتصاد زیستی، اعلام کرد در تلاش است میان دولت های فعال در این زمینه شبکه ای مستحکم بنا کند. درواقع کمیسیون در تلاش است سیاستی مبتنی بر پنج اصل اساسی را عملی سازد. این ۵ اصل عبارتند از تولیدات اولیه پایدار و امنیت غذایی، ایجاد فضای رقابتی میان شرکت های فعال در اقتصاد زیستی، تولیدات مواد غذایی سالم و مقرون به صرفه، پرورش دادن آموزش و توانایی های لازم و پایه ریزی علمی قوی و ساختن شبکه بین دولت های فعال در عرصه اقتصاد زیستی.
?آلمان در برنامه راهبردی خود، ۳۵ مورد را شناسایی کرده است تا تحقیقات روی آنها را گسترش دهد. از مهمترین این موارد می توان به این سه مورد اشاره کرد:
– پرورش دادن گیاهان و دام هایی که در معرض بیماری های کمتری هستند. بدین ترتیب هزینه نگهداری از آنها کاهش می یابد و بازدهی بیشتری نیز به ارمغان می آورند.
– کاهش هدررفت پس از برداشت به وسیله توسعه شیوه های برداشت و نگه داری.
-حفظ خاک به عنوان ماده اولیه برای تولید بیومس.
بقیه برنامه ها از جمله تحقیق بر روی افزایش نرخ فتوسنتز در اولویت های بعدی این برنامه قرار دارد.
#بیومس #آلمان #اقتصاد_زیستی
نویسنده: میلاد ریحانی
☑️منابع