افزایش ارزش غذاییبیوتکنولوژی کشاورزیژنومیکس

انبار “روز قیامت”

✅ گیاهان همواره منبع اصلی تغذیه انسان بوده‌اند. اما اگر این غنایم به جای مانده از میلیون‏ها سال قبل بر اثر بلایای طبیعی و یا حتی انسانی از بین بروند، آن‌وقت تکلیف چیست؟ چه راهکارهایی برای فائق آمدن بر این مشکل می‌توان ارایه داد؟


?درست ۱۰ سال قبل در چنین روزی، (۲۶ فوریه ۲۰۰۸) یک انبار ذخیره‌ای در دل یکی از کوه‏های سوالبارد در جزیره‏ای در نروژ ساخته شد. هدف اصلی این انبار عظیم جمع‏آوری انواع ژرم‏پلاسم‏ها از اقصی نقاط جهان و حفظ آنها از بالایای طبیعی و انسانی بود. انبار سوالبارد همچنین به نام‏هایی همچون “کشتی نوح” برای گیاهان تغذیه‏ای و یا انبار “روز قیامت” نیز مشهور است. ظرفیت این انبار در حدود چهار ونیم میلیارد بذر مختلف از گیاهان تخمین زده شده است. جالب توجه است که تقریبا تمام هزینه ساخت این انبار توسط دولت نروژ پرداخت شده است!

?تا به امروز در حدود ۱,۰۵۹,۶۴۶ گونه از انواع بذور گیاهان در این مکان ذخیره شده است. جان جورج دالی، وزیر کشاورزی دولت نروژ در این خصوص می گوید: بسیار مفتخرم تا اعلام کنم که بیش از یک میلیون بذر از انواع ارقام متفاوت گیاهان در این انبار برای همیشه ذخیره شده است.

?در سرتاسر جهان، نزدیک به ۱۷۰۰ بانک ژن وجود دارد که برای نگهداری و محافظت از انواع گیاهان زراعی تاسیس شده‌اند. اما به نظر می‏رسد که این اماکن در اثر بلایای طبیعی و جنگ‌ها ممکن است از بین بروند. با این حال انبار سوالبارد ایمن‏ترین انباری است که تاکنون برای این هدف ساخته شده است. این مکان در ۱۰۰۰ کیلومتری قطب شمال قرار دارد و همانطور که اشاره شد در دل کوه واقع شده است. بنا به گزارش‌ها، اگر برق در این مکان قطع شود، سرمای موجود در این مکان می‏تواند چندین سال نیاز خواب اکثر بذور همچون گندم را تأمین کند. شاید به همین خاطر است که اسم این انبار را انبار “روز قیامت” گذاشته‌اند زیرا هیچ بلای طبیعی و انسانی نمی‏تواند بر این مکان اثر بگذارد.

?ترجمه: داور عابدینی

#ذخایر_ژنتیک

لینک خبر
عضویت در زیست فن کشاورزی
عضویت در کانال زیست فن

انبار “روز قیامت” – اخبار زیست فناوری

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن