بیوتکنولوژی محیط زیستبیوتکنولوژی میکروبی

انتشار مقاومت آنتی‌بیوتیکی از طریق خاک

? محققان به بررسی مقاومت آنتی‎بیوتیکی و چگونگی توانایی دوام و گسترش آن در بین حیوانات، انسان‌ها و محیط اشتراک گذاشته شده توسط همه آن‌ها می‌پردازند. کود دهی زمین مانند کود شیمیایی می‌تواند باعث گسترش مقاومت آنتی‌بیوتیکی به باکتری‌های موجود در خاک شود.

? دانشمندان نمونه‌هایی از خاک یک مزرعه پرورش‌دهنده خوک را قبل از کود دهی و سه هفته بعد از آن جمع‌آوری کردند. آن ها قبلاً کود را برای سویه‎های مقاوم به آنتی‌بیوتیک سالمونلا، یک باکتری بیماری‌زای مسئول بیشترین تعداد بیماری‌های غذایی باکتریایی سالانه در ایالت متحده امریکا، مورد آزمایش قرار داده بودند. بیش از ۲۵۰۰ سروتیپ منحصر به فرد سالمونلا وجود دارد که در تمام محیط‌های پیرامون ما ازجمله خاک یافت می‌شوند.

? محققان بعد از نمونه‌برداری از خاک متوجه شدند که باکتری‌های سالمونلا مقاوم به آنتی‌بیوتیک بیش‌تر از ۲۱ روز از کود دهی در کود حضور دارند. همچنین دریافتند که یک پلاسمید ویژه مربوط به سالمونلا مقاوم به آنتی‌بیوتیک در کود، با وزنی در حدود ۹۵ کیلو باز ، همچنان در سروتیپ‌های مختلف سالمونلا موجود در نمونه‌های خاک دیده می‌شود. (کیلو باز  بر حسب جفت کیلو باز پایه‌گذاری شده و یک اندازه‌گیری استفاده شده برای شناسایی پلاسمیدها است.)؛ و هر نوع سروتیپ دارای این پلاسمید ۹۵ کیلو بازی، همچنان نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاومت نشان می‌داد. این مطالعه نشان می‌دهد که این پلاسمید ویژه در بین سروتیپ‌های مختلف در تبادل است.

? این رخداد می‌تواند توضیح دهد که چرا ما سویه‌های سالمونلا مقاوم به آنتی‌بیوتیک را حتی در مزارعی که از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده نشده است مشاهده می‌کنیم. این‌طور به نظر میرسد که مقاومت آنتی‌بیوتیکی یک مرتبه به دست می آید و از بین نمی‌رود.

?ترجمه: فائزه ابوطالبی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله

☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن

انتشار مقاومت آنتی‌بیوتیکی از طریق خاک – اخبار زیست فناوری

 

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن