انتشار نظریه علمی EFSA درباره ایمنی ذرت GM 4114

اداره ایمنی مواد غذایی اروپا که بهاختصار EFSA نامیده میشود یک نظریهی جدید علمی در مورد ایمنی ذرت اصلاحشده ژنتیکی ۴۱۱۴ یا ذرت GM 4114 با شناسه منحصربهفرد DP‐ØØ۴۱۱۴‐۳ منتشر کرده است.
هیئت ارگانیسمهای اصلاحشده ژنتیکی یا هیئت GMO از EFSA درخواست کرد تا ایمنی ذرت GM 4114 را مورد بررسی قرار دهد. دامنه کاربرد EFSA-GMO-NL-2014-123 برای واردات، پردازش و استفاده از غذا و خوراک ذرت ۴۱۱۴ در اتحادیه اروپا میباشد، اما کشت در اتحادیه اروپا را شامل نمیشود.
توسعه ذرت ۴۱۱۴ از طریق تغییر نوعی باکتری به نام Agrobacterium tumefaciens فراهم میشود. این نوع ذرت از طریق بیان پروتئینهای خاص و باهدف حفاظت از ذرت در مقابل آفاتی چون حشرات، علفکشها و کرمها تولید شده است. طبق بررسی محققان، خصوصیات مولکولی DNA واردشده، بررسیهای تطبیقی و تجزیه و تحلیل بیان پروتئینهای مربوطه، هیچگونه تفاوتی ازنظر ترکیبی، زراعی و فنوتیپی بین ذرت اصلاحشده ژنتیکی ۴۱۱۴ و ذرتهای غیر اصلاحشده که محققان را ملزم به ارزیابی بیشتر کند دارا نمیباشد. همچنین هیچ نگرانیای در مورد مسمومیت بالقوه توسط این نوع ذرت و هیچگونه شاهدی مبنی بر اینکه تغییرات ژنتیکی بهطور قابلتوجهی باعث آلرژیزاسیون پروتئینهای تازه بیانشده و یا آلرژیزا بودن ذرت ۴۱۱۴ شود، وجود ندارد.
بنابر گفته محققان، انتظار نمیرود که ارزش تغذیهای مواد غذایی-خوراکی حاصل از ذرت ۴۱۱۴ با ارقام ذرت اصلاحنشده متفاوت باشد و هیچ ضرورتی برای نظارت بیشتر بر روی مواد غذا یی-خوراکی پس از فروش آن در بازار وجود ندارد. در صورت انتشار اتفاقی دانه ذرت ۴۱۱۴ به محیطزیست، این ذرت با هیچگونه مخاطرات زیستمحیطی همراه نخواهد بود. طرح نظارت بر محیطزیست پس از بازاریابی و فواصل گزارش، با کاربردهای موردنظر ذرت ۴۱۱۴ مطابقت دارد. هیئت ترکیبات اصلاحشده ژنتیکی، با مقایسه ذرت GM 4114 و ذرت غیر GM و همچنین واریتههای مرجع غیر GM و بررسی اثرات بالقوه این ذرت بر روی سلامت انسان، حیوانات و محیطزیست در محدوده این برنامه به این نتیجه رسید که ذرت ۴ ۴۱۱ ایمن و بیخطر است.