انتقال سرطان تخمدان ازطریق کروموزوم X پدری

✅اگر مادر بزرگ پدری شما سرطان تخمدان داشتهباشد، احتمال ابتلای شما و خواهران شما نسبت به شرایطی که مادربزرگ مادری شما بیمار باشد، بیشتر است. مطالعه گسترده در خانوادههای ایالات متحده نشان دهنده یک الگوی مشترک از سرطان تخمدان، پروستات، تخمدان در سه نسل در سمت مرد خانواده است. زنان با مادربزرگهای پدری مبتلا به سرطان تخمدان دو برابر بیشتر از کسانی که مادربزرگهای مادریشان بیمار بودند تحت تأثیر قرار گرفتند.
?نتایج یک مطالعه نشان میدهد زنان ممکن است سرطان تخمدان را از طریق کروموزوم X از پدرشان منتقل کنند. دکتر Eng و تیم او یک ژن بالقوه در کروموزوم X مرتبط با سرطان تخمدان را شناسایی کردهاند.
?سرطان تخمدان هشتمین سرطان شایع در زنان استرالیایی است. مشخص شده است که زنانی که جهش در ژن BRCA1 و ۲ را از مادر یا پدر خود به ارث بردهاند در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان و سرطان سینه هستند.
?یکی از سؤالها در تحقیقات سرطان این است که چرا خواهران زن مبتلا به سرطان تخمدان احتمال ابتلا به سرطان تخمدان بیشتری نسبت به مادر یا دخترشان دارند. زنان دو کروموزوم X دارند. یکی از مادر و دیگری از پدر به ارث میرسد. جهش های BRCA در کروموزومهای غیر X هستند، به این معنی که یک دختر دارای احتمال ۵۰/۵۰ ارث جهشی است. اما در صورت وجود آن، تمام دختران در خانواده جهش X را به ارث میبرند. پرونده ۸۹۰ زن با سرطان تخمدان بررسی شد. در حدود یک چهارم این گروه (۲۲۹ زن) مادر بزرگ پدری و مادری زن مبتلا به سرطان تخمدان بودند.
?اگر الگوی بیماری از طرف پدر در خانواده منتقل شود، احتمال ابتلا نوه به سرطان تخمدان دو برابر میشود. محققان همچنین مشاهده کردند که اگر مادر و دخترهایش سرطان تخمدان داشتهباشند، احتمال ابتلای پدر به سرطان پروستات بیشتر میشود. محققان توالی یک ژن به نام MACEC3 را شناسایی کردند. زنان که این ژن را به ارث بردهبودند، بیماریشان شش سال زودتر از افراد بدون آن تشخیص داده شد.
?افراد دارای سابقه قوی سرطان تخمدان یا هر کسی که تشخیص سرطان تخمدان را داشتهباشد، باید با پزشک خود در مورد انجام تحقیق ژنتیکی صحبت کند. از طریق ژنتیک میتوان نشان داد که هنوز هم در معرض خطر است یا خیر ومی توان از بسیاری ازخطرها پیشگیری کرد.
?مترجم: نگین سعیدی
☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی