بیوتکنولوژی پزشکی

آیا ما در معرض اپیدمی آنفلوانزای مرغی با ویروس H7N9 هستیم؟

✅ آلودگی انسانی با ویروس آنفلوانزای مرغی H7N9 برای اولین بار در چین و در مارس ۲۰۱۳ گزارش گردید. تا پنجم اکتبر آن سال، ۱۵۶۲ مورد مثبت آزمایشگاهی به سازمان بهداشت جهانی (WHO) گزارش گردید و هرسال نیز افراد بیشتری آلوده شدند.


?در یک تحقیق منتشرشده در مجله Cell Host & Microbe، محققین دریافته‌اند که ویروس H7N9 آنفلوانزای مرغی خیلی حاد یا HPAI به‌طور مؤثر در سلول‌های مجاری تنفسی انسان و شش‌های جانوران مدل تکثیر یافته و بین موش‌خرماها به‌وسیله ریزقطرات تنفسی پخش می‌شود و بسیار کم به داروهای ضدویروسی رایج پاسخ می‌دهد.

?بااین‌حال، تاکنون هیچ انتقال پایدار ویروس H7N9 یا H5N1 در میان انسان‌ها ثبت نشده است. محقق ارشد این پژوهش، یوشی هیرو کاوا اوکا از دانشگاه توکیو و دانشگاه ویسکانسین مدیسون می‌گوید: «سازگاری بیشتر این ویروس آنفلوانزای مرغی با انسان‌ها ممکن است منجر به تولید ویروس‌های مسری با قابلیت همه‌گیری شود. درمجموع این اطلاعات اشاره می‌کند که ویروس HPAI H7N9 ممکن است به انتقال کارآمد اکتسابی در انسان منجر شود و ازاین‌رو پتانسیل همه‌گیری بیشتری نسبت به ویروس HPAI H5N1 پیدا کند.»

?در مطالعه جدید، کاوا اوکا و تیمش تحقیقی را جهت بررسی ظرفیت تکثیر، بیماری‌زایی و قابلیت سرایت جدایه‌های انسانی HPAI H7N9 در پستانداران انجام دادند تا پتانسیل همه‌گیری آن را ارزیابی کنند. آن‌ها به‌طور ویژه یک جدایه ویروس HPAI H7N9 از یک نمونه کشنده انسانی را آزمایش کردند و با انجام جهش‌هایی که حساسیت یا مقاومت به بازدارنده‌های «نورومینیداز» را هدف قرار می‌دادند، دو واریته جدید ایجاد نمودند. آن‌ها سپس سه ویروس HPAI H7N9 را با ویروس H7N9 قبلی که وضعیت حاد کمتری را ایجاد می‌کند (LPAI) و قبلاً شناسایی شده بود، مورد مقایسه قرار دادند.

?آن‌ها دریافتند که ویروس HPAI H7N9 به‌طور مؤثر در سلول‌های بافت مخاطی مجاری تنفسی انسان، موش، موش‌خرما و نخستی‌سانان غیر انسان تکثیر می‌شود. همچنین ویروس HPAI H7N9 در موش و موش‌خرما بیشتر از LPAI H7N9 بیماری‌زا بود. در مقایسه با ویروس LPAI H7N9، سه ویروس HPAI H7N9 دیگر تکثیر قوی‌تری در مغز موش‌خرماها داشته و توسط ریز قطرات تنفسی انتقال یافتند.

?محققین فوق در مراحل بعدی پژوهش خود، درصددند تا انواعی از ویروس را برای تهیه واکسن آنفلوانزا جهت محافظت در برابر ویروس H7N9 در مدل‌های جانوری شناسایی نموده و موردبررسی قرار دهند.

?ترجمه: مریم باورساد

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن

آیا ما در معرض اپیدمی آنفلوانزای مرغی با ویروس H7N9 هستیم؟ – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن