سرطان

 تأثیر رژیم غذایی غنی از فرآورده های گوشتی در ایجاد سرطان

عموم محققان در مورد اثرات عوامل محیطی در ایجاد سرطان مانند مصرف سیگار و الکل، تغذیه نامناسب و فعالیت فیزیکی ناکافی و میزان نامناسب ویتامین D توافق نظر دارند.


اولین مطالعات در مورد ارتباط رژیم غذایی و نرخ سرطان در سال 1907 انجام شد. زمانی که محققان متوجه شدند که گروه های مصرف کننده گوشت مثل آلمانی ها، ایرلندی ها و اسکاندیناوی ها دارای نرخ سرطان بالاتری نسبت به افراد گیاه‌خوار چینی و ایتالیایی هم‌دوره و هم سن خود دارند. مطالعه‌ دیگری در سال 2008 پیرامون نرخ بروز 21 نوع سرطان مختلف در 157 کشور و با تمرکز بر نوع رژیم غذایی و فاکتورهای دیگر از جمله سن صورت پذیرفت. اطلاعات به دست آمده از 87 کشور نشان داد، استفاده از دخانیات و مصرف فرآورده های با منشأ حیوانی مسئول نیمی از سرطان های ایجاد شده هستند. مشخص شد نسبت تأثیرگذاری این دو عامل در زنان و مردان الگوهای متفاوتی دارد. به ‌عنوان‌ مثال مصرف سیگار در مردان 2 برابر زنان اثر مضر داشته است. در حالی‌ که مصرف فرآورده های گوشتی این نسبت برعکس بوده است.

30 درصد از مرگ های ناشی از سرطان و در حدود 5/7 میلیون مورد در سال 2008، به‌ واسطه 5 عامل عمده رخ داده اند. این عوامل شامل شاخص توده بدنی بالا، مصرف کم میوه و سبزیجات، عدم فعالیت بدنی، استفاده از تنباکو و مصرف الکل هستند.

مصرف فرآورده های حیوانی رابطه ای قوی با رخداد انواع سرطان دارند. این فرآورده ها به دلیل اثر افزایشی در رشد، باعث بزرگ شدن و رشد تومورها نیز می شوند و اثر به سزایی در توسعه سرطان هایی ازجمله سرطان سینه، کلیه، پانکراس، پروستات، تیروئید و میلومای چندگانه (Multiple myeloma) دارند. طبق گفته محققان ژاپنی رژیم غذایی سرشار از فرآورده های گوشتی، مثال مناسبی از تأثیر رژیم غذایی بر رشد بدن و نرخ ایجاد سرطان است. نسل‌های قدیم ژاپن در مقایسه با غربی‌های هم‌دوره خود کوتاه‌تر بودند، در حالی‌ که نسل جدید ژاپنی ها به علت افزایش میزان کالری دریافتی از رژیم غذایی گوشتی، قدبلندتر هستند. به همین دلیل نوع سرطان های رایج در کشور های غربی در طی دو تا سه دهه اخیر در ژاپن نیز افزایش یافته است. این گزارش همچنین نشان می دهد که فاصله زمانی بین تغییر رژیم غذایی جمعیت و افزایش نرخ سرطان در جامعه حدود 20 سال است.

نتایج این تحقیقات ارتباط روشنی بین سبک زندگی، شرایط محیطی و سرطان را مشخص کرده است. البته این یافته ها از جهتی امیدوارکننده هستند؛ چرا که مؤید قابلیت کنترل عوامل سرطان‌زا توسط خود افراد می باشند.

ترجمه: نجمه سیدکتولی

لینک خبر
 لینک مقاله

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن