بیوتکنولوژی پزشکیسلول های بنیادی

ایجاد عضله قلب مصنوعی توسط محققان دانشگاه دوک

مهندسان زیست‌پزشکی دانشگاه دوک آمریکا بیان می‌کنند که اولین عضله قلب مصنوعی در جهان را ایجاد کرده‌اند که به اندازه کافی بزرگ هست تا نیاز به جراحی پیوند قلب پیچیده و گران قیمت را کاهش دهد. این عضله قلب به طور کامل کار می‌کند تا آسیب ایجاد شده را در بیمارانی که دچار حمله قلبی شده‌اند پوشش دهد. این پیشرفت گامی مهم در جهت هدف نهایی، ترمیم عضله قلب مرده در بیماران، است.


? از آنجایی که عضله قلب نمی‌تواند پس از حمله قلبی خود را بازسازی کند، آسیب دیدن عضله قلب می‌تواند منجر به نارسایی قلب شود که در نهایت باعث مرگ بیمار می‌شود، مگر اینکه قلب آسیب‌دیده از طریق جراحی پیوند جایگزین شود.

? یک حمله قلبی بزرگ می‌تواند تا یک چهارم از چهار میلیارد سلول بالغ قلب انسان را در بخش‌هایی که جریان خون قطع شده است، از بین ببرد.

? محققان می‌گویند: بافت آزمایشگاهی، به یک قلب انسانی که با حمله قلبی به طور دائمی آسیب دیده است، پیوند شده است. درنتیجه این پیوند، قلب سیگنال‌های الکتریکی را انتقال می‌دهد و بافت می‌تواند به ضربان و پمپاژ خون ادامه دهد.

? قلب مصنوعی که از سلول‌های بنیادی انسان ایجاد شده است، به عنوان یک عضله قلب عمل می‌کند به طوری که درون یک ظرف پتری نیز دارای ضربان است. بافت آزمایش‌شده در این مطالعه به اندازه ۴ سانتی‌متر در ۴ سانتی‌متر است و بیش از ۳۰ برابر بزرگ‌تر از عضله قلب مصنوعی قبلی ایجاد‌شده در سال ۲۰۱۳ است و اولین بافت با اندازه مناسب برای یک قلب انسانی است.

? نسخه کوچک‌تر بافت تولیدشده، انقباض‌های عضلانی را تولید می‌کند و موجب ایجاد پالس‌های الکتریکی در موش‌های آزمایشگاهی برای مدت مطالعه یک‌ماهه شده است. اما بافت بزرگ‌تر به نازکی کاغذ است و نیاز به حداقل ۲-۳ میلی‌متر ضخامت دارد تا بتواند قدرت عضلانی کافی برای پمپ‌کردن خون در یک فرد بزرگسال را داشته باشد.

? پیوند بافت‌های تولیدشده آزمایشگاهی بر روی یک قلب انسانی دارای خطرات و چالش‌هایی مانند پیوند قلب است. در پیوند قلب، احتمال رد پیوند وجود دارد و یا ممکن است در طول زمان از کار بیفتد. در مورد قلب‌های مصنوعی نیز، پالس‌های تولید‌شده توسط بافت باید با سرعت ضربان قلب میزبان خود هماهنگ باشند و استفاده از این بافت ممکن است قلب بیمار را به آریتمی خطرناک مبتلا کند.

? در مطالعه بر روی موش‌ها، بافت تولیدی به لحاظ الکتریکی با ضربان قلب هماهنگ نبود. این بافت بر روی بافت آسیب‌دیده پیوند شد. اما عضله مرده مانع و عایقی برای انتقال پالس‌های الکتریکی به سایر قسمت‌های قلب شد.

? رشد این بافت‌های مصنوعی، در حدود پنج هفته طول می‌کشد. اما به حداکثر چهار ماه برای تکامل سلول‌های بنیادی مورد استفاده برای بافت نیاز است. سلول‌های بنیادی با بیوپسی پوست و یا با نمونه خون فرد به دست می‌آیند.

? ترجمه: مهسا عالمی

✅ لینک خبر

✅ لینک مقاله

✅ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

✅ عضویت در کانال زیست فن

ایجاد عضله قلب مصنوعی توسط محققان دانشگاه دوک – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن