ایمونولوژیبیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی دارویی

ایجاد مالاریای فرانکشتاین برای توسعه واکسن این بیماری!

?#رصد_لحظه‌ای?

✅ محققان موسسه برنت مالاریای «فرانکنشتاین» را برای اولین بار در دنیا جهت آشکارسازی اسرار گونه کشنده Plasmodium vivax در یک نقطه عطف مهم برای پیشبرد توسعه واکسن نجات‌دهنده مالاریا به وجود آورده‌اند.


?تیم تحقیقاتی به رهبری پروفسور جیمز بیسون و دکتر دامیم درو به‌طور مؤثر یک گونه انگل مالاریا یعنی Plasmodium falciparum را به‌گونه‌ای فریفته‌اند که پروتئین گونه‌ای دیگری از این انگل یعنی P. vivax بیان کند.

?پروفسور بیسون دراین‌باره می‌گوید: «مطالعه گونه Vivax در آزمایشگاه بسیار دشوار است زیرا شما به‌راحتی نمی‌توانید آن را کشت دهید یا آن را به‌صورت ژنتیکی دست‌کاری کنید یا درک درستی از واکنش‌های مولکولی آن داشته باشید و این‌ها موانع جدی برای توسعه واکسن‌ها بوده است. استراتژی ما این بود که با استفاده از P. falciparum با این مشکل کنار بیاییم که ما توانستیم در آزمایشگاه آن را انجام دهیم و آن را به بیان پروتئین‌های P. vivax فریب دهیم.»

?این محقق می‌افزاید: «ما به‌طور کامل P. falciparum را دریافت کردیم و آن را به‌صورت ژنتیکی اصلاح کردیم تا آن را مانند P. vivax تغییر دهیم و این امر ما را قادر می‌کند که به مطالعه این موضوع بپردازیم که چگونه P. vivax گلبول‌های قرمز انسان را آلوده می‌کند.»

?علی‌رغم چندین دهه تحقیق و توسعه جهانی، هیچ واکسن مالاریایی تاکنون مجوز نگرفته است و باوجود اهمیت جهانی بسیار آن، پیشرفت بسیار کمی در توسعه واکسن‌های مالاریای گونۀ P. vivax وجود دارد. بر اساس آخرین اطلاعات سازمان بهداشت جهانی P. vivax و p. falciparum، جزء مرگبارترین انواع مالاریا هستند که انسان را آلوده می‌کنند.

?مطالعه موسسه برنت، که در مجله بیماری‌های عفونی منتشر شده، بر AMA1، یک پروتئین کلیدی مشترک P. vivax و P. falciparum متمرکز است. درحالی‌که این امر به‌خوبی شناخته‌شده است که AMA1 نقش مهمی در کمک به P. falciparum برای آلوده کردن گلبول‌های قرمز دارد، در مورد عملکرد و خواص مولکولی AMA1 مربوط به P. vivax وضعیت ناشناخته است.

?این تحقیق نشان داد که عملکرد AMA1 در هر دو گونه مکمل است، به‌رغم این واقعیت که P. falciparum و P. vivax به‌طور مستقل رشد کرده و در پروتئین‌هایی که برای آلوده کردن گلبول‌های قرمز انسان استفاده می‌کنند، متفاوت هستند.

?ترجمه: آزاده داودی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن

ایجاد مالاریای فرانکشتاین برای توسعه واکسن این بیماری! – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن