سرمایهگذاری 225 میلیون دلاری ابوی روی ایمنی درمانی آلزایمر

✅ایمنیدرمانی بیماریهای عصبی، عرصهی جدیدی که این روزها مورد توجه قرار گرفته است. سرمایهگذاری هنگفت ابوی روی تولید دارویی بر همین مبنا جهت درمان آلزایمر دلیلی بر این مدعاست.
?ابوی (AbbVie) یکی از بزرگترین شرکتهای داروسازی دنیا، اخیرا ۲۲۵ میلیون دلار روی شرکت به نسبت تازه کار Alector سرمایهگذاری کرده است. این شرکت قصد دارد با تحریک سیستم ایمنی درمان جدیدی برای بیماریهای زوال دهندهی سیستم عصبی از جمله آلزایمر ارائه کند.
?اکثر درمانهای در حال توسعهی آلزایمر amyloid-β یا پروتئین tau را، که معمولا در مغز بیماران تجمع پیدا میکند، هدف قرار میدهند. اما اکثر این داروها در اواسط یا اواخر مطالعات بالینی شکست خوردهاند. شرکت Alector قصد دارد تا به جای هدف قرار دادن این پروتئینها به صورت مستقیم، سیستم ایمنی را برای رسیدن به این هدف به کارگیرد تا در نهایت نرخ زنده مانی سلولهای افزایش یابد.
?این فرآیند شباهت بسیاری به ایمنیدرمانی سرطان دارد. در آنجا نیز از توانایی بالقوهی سیستم ایمنی برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میشود. این رشتهی جدید که ایمنیعصبشناسی (immunoneurology) نام دارد میتواند برای درمان زوال عقل و سایر بیماریهای سیستم عصبی امیدوار کننده باشد.
?شواهد بسیاری دال بر شرکت سیستم ایمنی در بیماریهای زوال دهنده ی اعصاب وجود دارد. من جمله کشف ژنهای بخصوصی در سلولهای ایمنی ،نه در سلولهای عصبی، که باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر میشوند. شرکت Alector در حال ساخت آنتیبادیهایی است که به پروتئینهای مشخصی در سطح میکروگلیالها و ماکروفاژهای موجود در مغز متصل میشوند و آنها را فعال یا غیرفعال میکنند و از این طریق منجر به بهبود بیماریهای زوال دهندهی اعصاب میشوند.
?این شرکت برای ساخت ۵ داروی مختلف در دو سال آینده برنامهریزی کرده است و درحال حاضر مشغول مطالعهی ۱۰ آنتیژن متفاوت است.
?گرچه این شرکت این آنتیژنها را افشا نخواهد کرد، اما با توجه به پتنت های ثبت شده برای آنتی بادی علیه TREM2، پروتئین سطحی میکروگلیالها، به نظر می رسد این آنتیژن یکی از اصلیترین آنها باشد. علاوه بر این تحقیقات نشان دادهاند که جهش در ژن مولد این پروتئین نرخ ابتلا به آلزایمر را ۲ تا ۴ برابر افزایش میدهد.
? ترجمه: یاسمن اسعدی
✅ لینک خبر
✅ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی