سرطان سینه

افق‌­های جدید در ایمونوتراپی سرطان سینه منفی سه­‌گانه

محققان با بررسی بر روی سلول­‌های سرطانی در بیماران سرطان سینه منفی سه­‌گانه دریافتند که در این سرطان نوعی فرایند متابولیکی وجود دارد که در نتیجه آن سیستم ایمنی نمی‌­تواند به میزان کافی به سلول‌­های توموری حمله کند.


محققان با بررسی بر روی سلول­‌های سرطانی در بیماران سرطان سینه منفی سه­‌گانه یا Triple-Negative Breast Cancer (گروهی از سرطان­‌های سینه می­‌باشد که در آن عدم حضور ژن‌­های مربوط به سه رسپتور مؤثر در رشد تومور به نام‌­های استروژن، پروژسترون و Her2/neu دیده می­‌شود) به این نتیجه رسیدند که در این سرطان نوعی فرایند متابولیکی وجود دارد که طی آن سلول‌­های تومور گلوکز را شکسته و با تنظیم بیان نوع خاصی از ایزوفرم‌­های C/EBP beta سبب رشد و پیش‌رفت بیش‌تر سلول‌­های سرکوب­ کننده مشتق از میلوئید­ها می‌­شود که در نتیجه آن سیستم ایمنی نمی‌­تواند به میزان کافی به سلول‌­های توموری حمله کند.

آغازگر این فرایند آبشاری گلیکولیز می­‌باشد. در این نوع سرطان مکانیسم مولکولی LAP (نوعی ایزوفرم اختصاصی C/EBP beta) هدف قرار می‌گیرد. این مکانیسم مولکولی سپس کنترل بیان دو پروتئین کوچک که توسط سلول‌­های توموری ساخته می‌­شود به نام‌­های G-CSF و GM-CSF را تحت تأثیر قرار داده و به این ترتیب سلول­‌های مهارکننده مشتق از میلوئید­ها را مورد حمایت قرار می­‌دهد و در نهایت سبب مهار T-cellها توسط تومور می‌­شود. چگونگی عملکرد این مسیر متابولیکی و ارتباطات مولکولی آن تا به­‌حال در خطوط سلولی بیماران مبتلا به سرطان سینه منفی سه­‌گانه و هم­‌چنین سلول‌­های موش مورد آزمایش قرار گرفته‌است، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که تعداد سلول‌­های سرکوب کننده ایمنی با میزان بقای بیماران ارتباط مستقیم دارد.

سلول­‌های سرکوب ­کننده مشتق از میلوئید­ها به طور طبیعی در محیط میکروسکوپیک تومور زندگی می‌­کنند و تلاش می‌­کنند تا سیستم ایمنی ضد­تومور را که در بدن به طور طبیعی فعالیت دارد، متوقف نمایند. این سلول­‌ها با تحریک برخی از سلول­‌های شبه بنیادی در بدن با سرطان‌­های مهاجم همراه شده و در نهایت پیامد­های بدی را برای بیماران به‌دنبال خواهند داشت، به­‌طوری که سیستم ایمنی آن‌ها توانائی و قدرت لازم برای مبارزه علیه تومور را از دست می­‌دهد. با توجه به وجود تعداد بالائی از این سلول­‌ها در تومور درمان­‌های ایمنوتراپی ناکارآمد شده زیرا T-cell­ها به طور کامل توسط این سلول­‌ها سرکوب شده‌اند.

بررسی ۲۵۰ نمونه بیمار سرطان سینه منفی سه­‌گانه نشان داد زمانی که مسیر متابولیکی فرایند گلیکولیز تقویت گردد به دنبال آن سلول­‌های سرکوب­کننده ایمنی نیز تقویت شده و این امر شانس بقا را در بیماران کم‌تر می‌­نماید. در مقابل تومور­هائی که T-cell بیش‌تری داشتند دارای میزان کم‌تری از سلول­‌های سرکوب­‌کننده بودند و بیماران وضعیت بهتری را خواهند داشت.

❇ مترجم: شیرین شادبخت

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن