بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی دارویی

نکاتی راجع به ایمپلنت و پروتز دندان

✅ایمپلنت‌های پزشکی، اشیا یا بافت‌هایی هستند که در داخل بدن یا سطح بدن جاگذاری می‌شوند. در این مطلب سعی شده‌است نکاتی پیرامون ایمپلنت‌ها و پروتزها ارائه شود.


?بسیاری از ایمپلنت‌ها، پروتزهایی هستند که جایگزین قسمت‌هایی از بدن می‌شوند که ازبین‌رفته‌اند. سایر ایمپلنت‌ها کاربردهای دیگری دارند مانند آزادسازی دارو، پشتیبانی و تقویت اندام‌ها و بافت‌ها و …

?جنس برخی از ایمپلنت‌ها از پوست، استخوان یا سایر بافت‌های بدن است، و برخی دیگر از جنس فلز، پلاستیک، سرامیک یا سایر مواد غیرطبیعی هستند. ایمپلنت‌ها می‌توانند به‌طور دائمی در بدن بمانند یا این‌که وقتی وظیفه خود را انجام دادند و دیگر به وجود آن‌ها نیاز نبود، می‌توانند از بدن خارج شوند. مثلاً استنت‌ها یا ایمپلنت‌های قرار گرفته در قسمت ران(hip implants) به‌صورت دائمی قرار می‌گیرند اما پورت‌های شیمی‌درمانی یا پیچ‌هایی که برای ترمیم استخوان شکسته قرار داده می‌شوند، می‌توانند پس از مدتی برداشته شوند.

?استفاده از ایمپلنت‌ها ریسک‌هایی هم به دنبال دارد مانند خطرات جراحی که حین جاگذاری آن‌ها در بدن و یا براداشت آن‌ها وجود دارد، عفونت، و یا نامناسب بودن ایمپلنت. برخی از افراد نسبت به موادی که در ساخت ایمپلنت‌ها به‌کار رفته‌است، واکنش‌هایی نشان می‌دهند. تمام جراحی‌ها خطراتی به دنبال دارند، از جمله کبودی ناحیه جراحی شده، درد، تورم و قرمزی. به دنبال گذاشتن یا برداشتن ایمپلنت هم باید انتظار چنین مسائلی را داشت. عفونت ازجمله مواردی است که زیاد مشاهده شده‌است. اکثر آن‌ها به علت آلودگی‌های پوستی است که حین جراحی صورت می‌گیرد. در طول زمان، ایمپلنت شما ممکن است از جای خود جابجا شود، دچار شکستگی شود و یا عملکرد مناسب خود را از دست بدهد. اگر چنین اتفاقاتی رخ داد ممکن است نیاز باشد تحت عمل جراحی قرار بگیرید تا ایمپلنت شما ترمیم و یا براداشته‌شود.

?اگر نیاز داشتید که از ایمپلنت استفاده کنید، باید پیش از پذیرفتن پروسه جراحی، سؤال‌های زیر را از پزشک خود بپرسید:

?ایمپلنت شما دائمی است یا موقتی؟ اگر دائمی است تا چه مدت دوام می‌آورد؟ اگر موقتی است تا چه مدتی در بدن شما می‌ماند و چه فاکتورهایی تعیین می‌کند که شما چه زمانی باید آن را بردارید؟

?مواد سازنده این ایمپلنت چیست؟ مطمئن شوید که به اجزای سازنده این ایمپلنت حساسیت ندارید.

?از پزشک خود بپرسید که تاکنون چند بار این عمل را انجام داده‌است؟ هرقدر تجربه پزشک شما بیش‌تر باشد، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.

?خطراتی که این عمل به دنبال دارد چیست؟

?فواید این عمل جراحی چیست؟

?مترجم: فرزانه صائبی راد

☑️لینک خبر

☑️لینک مقاله

☑️عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

☑️عضویت در کانال زیست فن

نکاتی راجع به ایمپلنت و پروتز دندان – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن