بازار داروهای بیوسیمیلار در جهان

در مطلب قبلی، به تعریف داروهای بیوسیمیلار و نقش آن در اهداف کشور پرداختیم، در این مطلب به دسته بندی بازارهای نوظهور و پیشرفته این صنعت می پردازیم.
بازارهای پیشرفته بزرگترین تولیدکنندگان داروهای بیوسیمیلار در جهان هستند درحالی که بازارهای نوظهور درصد بسیار کمی از فروش بازار جهانی را در اختیار دارند (۷ تا ۸ درصد).
اغلب تولیدکننده های داروهای بیوسیمیلار همچنان متمرکز بر بازارهای توسعه یافته اند، بازار پیشرفته امروز، پنج قدرت برتر صنعتی اروپا هستند و بازار پیشرفته سالهای آینده، آمریکا و ژاپن. آمریکا به این دلیل با فاصله از اروپا هست که با چند سال تاخیر پا به این عرصه گذاشت و قوانین را تنظیم کرد.اولین داروی بیوسمیلار مجوز داده شده توسط FDA آمریکا به سال ۲۰۱۵ برمی گردد.
تنظیم مسیر اختصاصی رگولاتوری و البته شفاف و بدون ابهام، خود باعث جذب سرمایه گذار به این بازارها می شود. بازارهای پیشرفته هنوز دارای بیشترین تعداد مولکولهای بیوسیمیلار درحال توسعه هستند، حدودا ۲۹ pipeline در اروپا و ۱۹ تا در آمریکا و ۷ مورد در ژاپن.
بازارهای پیشرفته برنامه کوتاه مدتی را برای استفاده از فرصت های رشد داروهای بیوسیمیلار به کمک دولتشان دارند، از جمله: انتشار مسیرهای رگولاتوری شفاف و پرداخت به موقع هزینه ها و… هرچند سازمان های مرتبط در این کشورها درگیر مشکلاتی در دادن مجوز به دلیل اشتباه در تعاریف مثل bio-betters هستند.
در یکی از بازارهای پیشرفته مثل EU ، قانونگذاران و بازیگران به اهمیت داروهای بیوسیمیلار واقف اند و تصمیمات مهمی برای تسهیل گری در این بازار می گیرند مثلا فرانسه به سرعت طرح جایگزینی اتوماتیک منتخب داروهای بیوسیمیلار به جای محصولات رفرنس را اجرا کرد هرچند بازهم تصمیمات برسر برخی روشهای درمانی نوین، مثل داروی ژن درمانی Glybera بارها شرکت هلندی سازنده اش را برای قانع کردن EMA در دادن مجوز به آن با دردسر مواجه کرده.
با اینکه بازارهای توسعه یافته هنوز هدف اصلی برای تولیدکنندگان محصولات بیوتک هستند ولی تحلیلها نشان می دهد که در بلند مدت این جایگاه را بازارهای نوظهور می گیرند.
بازارهای نوظهور به طور کلی جذاب به نظر نمی رسند ولی با انجام یکسری استراتژى ها می توانند موقعیت خود را بهتر کنند که در مطلب بعدی بیشتر توضیح می دهم.
#بازار #بیوسیمیلار
نویسنده: حسین گدازی
☑️منابع: لینک-۱، لینک-۲، لینک-۳، لینک-۴