بازگرداندن قدرت شنوایی در موشهای ناشنوا به کمک تکنیک CRISPR–Cas9

✅ محققان آمریکایی و چینی موفق به بازگرداندن قدرت شنوایی در موشهای مبتلابه مدل ناشنوایی ژنتیکی انسانی شدند. آنها برای انجام این کار از تکنیک ویرایش ژنومیک CRISPR–Cas9 برای هدف قرار دادن جهشهای ژنتیکی مسئول ایجاد ناشنوایی در موش، استفاده کردند.
?این محققین کشف کردند که تزریق یک ترکیب Cas9 به گوش درونی موشهای تازه به دنیا آمده، باعث میشود که نرخ ابتلای آنها به ناشنوایی در طول زمان کاهش پیدا کند. دانشمندان میگویند: «عوامل ژنتیکی، عامل ایجاد بیش از نیمی از ناشنواییها هستند و برای اینکه بفهمیم آیا میتوان از این تکنیک برای درمان ناشنوایی در انسانها هم استفاده کرد یا نه، به انجام تحقیقهای بیشتری نیاز داریم.»
?بنابر نتایج ارائه شده در شماره اخیر مجله Nature، تکنیک CRISPR–Cas9 بهعنوان یک روش موفق درمانی، وعده درمان بیماریهای غالب ارثی را میدهد. عوامل ژنتیکی، عامل ایجاد بیش از نیمی از ناشنواییها هستند، اما هنوز بیماران برای درمان این بیماری به انتخابهای معدودی دسترسی دارند.
?دیوید لیو و همکارانش، یک ترکیب RNA راهنمای Cas9 حاوی لیپید طراحی کردهاند که میتواند بهطور خاص جهشهای ژنتیکی که باعث ایجاد ناشنوایی میشوند را در مدل موش مبتلابه ناشنوایی انسانی هدف قرار دهد.
?محققین متوجه شدند گوشهایی که تحت تزریق این ترکیب قرار گرفتهاند، در مقایسه با گوشهای دستنخورده و همینطور گوشهایی که تحت تزریق ترکیباتی با اهداف ژنی متفاوت قرار داشتهاند، نرخ زنده ماندن سلولهای شنوایی بیشتر و آستانه عکسالعمل شنوایی ساقه مغزِ پایینتری، دارند.
?آنها همچنین متوجه شدند که موشهای تحت تزریق قرارگرفته از عکسالعمل بازتاب آکوستیک بهتری در مقایسه با دیگر موشها برخوردار هستند.
?نویسندگان مقاله در پایان، اینگونه نتیجهگیری کردند که استفاده از این تکنیک ویرایش ژنومیک ممکن است باعث توسعه روشهایی شود که بدون دستکاری در DNA و استفاده از ویروسها و با تنها یکبار استفاده، بتوان بعضی از انواع اختلالهای از دست دادن شنوایی را درمان کرد.
?ترجمه: مریم باورساد
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑عضویت در کانال زیست فن