باکتریها، سوسک را برگخوار میسازند

✅برخلاف انسانها، حشرات دارای تغذیه تخصصی هستند. آنها مدلهای سادهای را برای بررسی روابط همزیستی بین میکروبها و میزبانان ارائه میدهند.
?رژیم تخصصی یک سوسک عمدتاً به دلیل باکتریهایی است که در داخل بدن آن زندگی میکنند. سوسک برگخوار یک رابطه همزیستی با باکتریها ایجاد کردهاست که اجازه میدهد تا آنها پکتین را تجزیه کنند؛ پکتین بخشی از دیواره سلولی گیاهی است که برای اکثر حیوانات غیرقابل تجزیه است.
?دو جزء کیسه مانند در کنار معده جلو سوسک Cassida rubiginosa ، خانه باکتریها است و به نظر میرسد که هیچ عملکرد دیگری بهجز حفظ این میکروبها ندارند. Salem متخصص در بومشناسی تکاملی تعاملات بین میکروب و حشرات، میگوید: «این اندامها معادل کبد در انسان هستند، به این معنی که آنها ابزارهایی برای تجزیه و پردازش غذا دارند».
?سوسک Cassida rubiginosa از برگهای سخت و نازک خارلَته (Cirsium arvense) تغذیه میکند. این علف هرز در بسیاری از جاهای جهان رشد میکند و کنترل آن دشوار است. Salem میگوید: «این علف هرز یک آفت بزرگ برای گوسفندداران نیوزلند است اما اگر شما 100 سوسک را در یک گیاه خارلته رها کنید، آنها گیاه را از بین میبرند».
?سوسک Cassida rubiginosa بهعنوان یک گیاهخوار که متخصص در خوردن برگها است، باید مقدار زیادی از دیوارههای سلول گیاهی مصرف و پکتین آن را هضم کند. پکتین یکی از پیچیدهترین پلیساکاریدهای طبیعت است. درحالیکه مشخص نبود که چگونه سوسک مواد مغذی موردنیاز (اسیدهای آمینه و ویتامینهای موردنیاز) از چنین رژیم غذایی دریافت میکند، سالم مظنون است که باکتریهای همزیست نقش مهمی ایفا میکنند و میگوید: «همانطور که یک خرگوش بره دارای چنگال و قطعات دهانی قوی برای بهدست آوردن ارزش غذایی است که از طعمه نیاز دارد، باکتری دارای ژنهای هضم پکتین است که میزبان سوسک را قادر به تجزیه سلول گیاهی میکند. پسازآنکه باکتری پکتین را ازبین برد، سیستم گوارش سوسک میتواند به تمام اسیدهای آمینه، ویتامینهای موجود در سلولهای گیاهی و مواد مغذی آن دسترسی پیدا کند».
?دکتر Salem این باکتری جدید را بهپاس Hans-Jurgen Stammer، اکولوژیستی که نخستین بار آن را دید و بیش از 80 سال پیش در مورد آن فکر کرد، به نام Candidatus Stammera capleta نامگذاری کرد.
?مترجم: الهام بیابان گرد
☑عضویت در زیست فن کشاورزی دام شیلات