باکتری خورندهی نفت!

✅پروفسور Satinder Kaur Brar و همکارانش در مقالهای که ماه آپریل ۲۰۱۸ در ژورنال Biochemical Engineering به چاپ رساندهاند، خبر از کشف یک نوع باکتری به نام Alcanivorax borkumensis دادهاند که توانایی حذف ترکیبات نفتی موجود در دریا و خاک را با بازدهی بالا داراست.
?ذرات نفتی و اثرات محیطزیستی آنها چالشی اساسی برای دانشمندان است. نشت ترکیبات نفتی اثرات مخرب محیطزیستی ایجاد میکند که برطرف کردن این مشکلات، نیاز به زمان و تجهیزات گسترده دارد. یکی از بزرگترین مزایای استفاده از باکتری، کاربرد آن در محیطهایی است که دسترسی به آنها دشوار است و یک چالش بزرگ برای پاکسازی نشتهای نفتی محسوب میشوند.
?پروفسور Brar و همکارانش با انجام کارهای آزمایشگاهی، از این باکتری آنزیمهایی تولید کردند و به این ترتیب موثر بودن این نوع باکتری بر جداسازی ترکیبات نفتی از آب و خاک را نشان دادند. نتایج آنها بسیار قابل توجه است زیرا کارشان ساده، موثر و سازگار با محیطزیست است و باعث رفع آلودگیهای آب و خاک از نفت میشود. بازدهی این روش برای ترکیبات نفتی مختلف به بیش از ۸۰ درصد هم رسیده است.
?باکتری Alcanivorax borkumensis یک باکتری دریایی غیرپاتوژن و مشتقشده از آنزیمهای خاصی است که از هیدروکربنها تغذیه میکند. این نوع باکتری در همهی اقیانوسها موجود است و با جریان آب حرکت میکند و در مناطقی که ترکیبات نفتی زیاد است زاد و ولد آن نیز سرعت میگیرد.
?محقق دیگری به نام پروفسور Tarek Rouissi با تهیهی برگههای اطلاعاتی برای بسیاری از باکتریها در تلاش است تا بهترین باکتری برای حذف آلودگیهای نفتی را فراهم آورد. او روی آنزیمهای در حال تکامل کار میکند و نظرش دربارهی باکتری Alcanivorax borkumensis این است که این نوع باکتری در مسیر تکامل، آنزیمهای مختلفی را در خود جمعآوری میکند و به همین دلیل باعث جداسازی هر چیزی که در نفت یافت شود، میشود.
?برای پاککردنهای ریز (میکروسکوپی)، تیم تحقیق پروفسور Brar مقدار کمی از آنزیمها را خالصسازی کرده و از آنها برای تمیز کردن نمونههای خاکی آلوده استفاده کردند. روش آنها برای حذف بنزن، تولوئن و زایلن موثر است و تحت شرایط مختلفی آزمایش شده و مشخص شده که راهی قوی برای تمیز کردن آلودگی محیطزیستی زمینی و دریایی است.
?ترجمه: مظاهر سبزی
☑لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑عضویت در کانال زیست فن