بررسی بازدهی کشاورزی ارگانیک در مقایسه با روش سنتی

| بررسی بازدهی کشاورزی ارگانیک در مقایسه با روش سنتی
✅ در فوریه سال جاری، محققان دانشگاه Wageningen هلند مقاله ای در خصوص تحقیقات چندساله در یکی از مزارع این کشور به چاپ رساندند. آن ها نشان دادند که پس از ۱۳ سال کشاورزی ارگانیک، مقدار محصول در کشاورزی ارگانیک برابر با کشاورزی سنتی بوده و هم چنین مقدار نیترات کمتری از طریق فرایند آبشویی به آب های زیرزمینی می رسد. با این وجود، به نظر می رسد تایید این نتایج نیازمند آزمایش های بیشتر دیگری در این زمینه است.
❇ مطالعهای در ماه مارس ۲۰۱۸ در یکی از مجلات الزویر در مورد کمتر بودن مقدار بازده محصول در کشاورزی ارگانیک نسبت به کشاورزی سنتی به چاپ رسید. اما برخی از محققان این دانشگاه بر راستیآزمایی، رویکرد مناسب، و اعمال شرایط مناسب در این آزمایش ها ابراز نگرانی کرده و این نتایج را مجددا بررسی کردند. نتایج نشان داد که برخی از اصول کشت گیاهان در طول این ۱۳ سال فاقد اعتبار و شرایط لازم بوده است. به عنوان مثال، در سالهای اول عملکرد چغندرقند بیشتر بوده، در حالیکه در سالهای بعد مقدار محصول ذرت نسبتا بیشتر بود. این امر نشان میدهد که عملکرد محصولات زراعی ارگانیک به طور متوسط افزایش یافته است، هرچند این مسله برای هر محصول منفرد صدق نمیکرد.
❇ در مطالعه مجدد این نتایج و مقایسه بین سیستمها در سالهای اخیر (۲۰۱۱-۲۰۱۶) که در هر سال یک محصول مشابه کشت داده می شد، اختلاف بین کشاورزی ارگانیک و سنتی در مزرعه مذکور بطور ثابتی ۲۰ درصد بود. این درصد با تمام نتایج به دست آمده از طریق نتایج آنالیزهای پیشرفته که شامل چندین مطالعه در خصوص کشاورزی ارگانیک و سنتی بود، مطابقت دارد.
❇ محققان بر این باورند که نتیجهگیری بر اساس مطالعات اندک را نمیتوان به کل کشاورزی نسبت داد. به بیانی دیگر، و به خصوص در این مطالعه، نیاز است که بررسیهای بیشتری به منظور روشن سازی برخی فرضیهها همچون آبشویی نیترات صورت پذیرد.
? ترجمه : داور عابدینی
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ لینک مقاله مربوط به بررسی مجدد
☑ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑عضویت در کانال زیست فن