بررسی بهبود رشد پنبه با ارسال آن به فضا

| بررسی بهبود رشد پنبه با ارسال آن به فضا
✅ محققان جهت بهبود رشد گیاه پنبه در زمین، آن را به فضا فرستادند. سالیانه بیستوپنج میلیون تن پنبه در سراسر جهان کشت داده می شوند و تولید هر کیلوگرم آن نیازمند هزاران لیتر آب است. درواقع نیاز بالای آبی گیاه پنبه بهویژه در مرحله گلدهی و غوزه بندی، احتمال کاهش تولید پنبه در اثر تنش خشکی را بالا میبرد؛ بنابراین گیاهشناسان برای تولید پنبه مقاوم، در نظر دارند بهطور طبیعی گیاهان پنبه را به فضا ارسال کنند.
❇ گیاهشناس دانشگاه Simon Gilroy ،Wisconsin–Madison بهمنظور بررسی رشد بهتر محصول گیاه پنبه در زمین، کاشت آن را در ایستگاه بینالمللی فضایی (ISS) مورد مطالعه قرار داده است. آزمایش پیشنهادی وی یکی از سه برنده چالش مطالعه و تحقیق بر روی مقاومت پنبه است که تحت حمایت Target و هم چنین سازمان دهی مرکز غیرانتفاعی پیشرفت علوم در فضا (CASIS) قرار دارد.
❇ Gilory میگوید: “هدف، آگاهی از رشد سازگان ریشه، برای کمک به درک چگونگی تولید پنبه هایی است با ریشه هایی با رشد عمیق تر که می توانند آب را بهطور مؤثرتر جذب و هم چنین کربن بیشتری را از خاک جدا کنند.” او اضافه می کند: “این پروژه هم چنین این فرصت بی سابقه را در اختیار ما می گذارد تا از چگونگی کنترل گرانش بر رشد ریشه اطلاعات بیشتری به دست آوریم.”
❇ گروه Gilroy رقمی از گیاه پنبه را که حداقل بر روی زمین در برابر تنشهایی مانند خشکی بهتر از دیگر ارقام پنبه مقاومت میکند مورد بررسی قرار خواهند داد. محققان بر این باورند که این مقاومت در برابر خشکی ناشی از ریشههایی است که بهتر می توانند برای دستیابی به آب و مواد مغذی در خاک نفوذ کنند. از آنجاکه رشد ریشه تحت تأثیر گرانش است، آزمایش Gilory به سوالاتی از قبیل این که چگونه عدم جاذبه بر رشد گیاه پنبه، استرس و رفتار ریشه تأثیر میگذارد، پاسخ خواهد داد. این اطلاعات ممکن است به محققان در توسعه گیاه پنبه با کارایی مصرف بهتر آب کمک کند.
❇ مرکز غیرانتفاعی پیشرفت علوم در فضا (CASIS) چالش مقاومت پنبه در ایستگاه فضایی بینالمللی را برای مطالعه و بررسی تأثیرات زیستمحیطی توسعه داده است.
? مترجم: الهام بیابانگرد
☑ لینک خبر
☑ لینک عضویت در زیست فن کشاورزی
☑ لینک عضویت در کانال زیست فن