استفاده از تعیین توالی کل ژنوم در بررسی تومورهای مغزی
✅ سیستم کامپیوتری IBM’s Watson دادههای تعیین توالی کل ژنوم یک تومور مغزی را بسیار سریعتر از متخصصان تفسیر میکند. اگرچه این بررسی محدودیتهایی دارد، محققان بر این باورند که این گامی مهم در درمان فرد محور سرطان با توجه به زمینه ژنتیکی بیماران است.
کمپانی آمریکایی IBM ابتدا با همکاری New York Genome Center در ۲۰۱۴ ورژن جدیدی از سوپرکامپیوتر Watson را برای بررسی ژنوم سرطان تولید کرد. در این بررسی، محققان ورژن بتا ژنومیکسِ Watson را برای تفسیر توالیهای کل ژنوم از بیمار مبتلا به گلیوبلاستوما استفاده کردند.
این بررسی نشان داد که تعیین توالی کل ژنوم نسبت به روش کنونی که تنها به گروه محدودی از ژنها توجه میکند، میتواند اطلاعات بیشتری درباره تومور آشکار کند. در این بررسی، محققان DNA تومور گلیوبلاستوما و همچنین RNA تومور را تعیین توالی کردند. آنها DNA خون نرمال بیمار را نیز آنالیز کردند. گروهی از انکولوژیستها و دانشمندان بیوانفورماتیک حداقل ۱۶۰ ساعت برای تفسیر نتایج وقت گذاشتند در حالی که سیستم جدید Watson این کار را در حدود ۱۰ دقیقه انجام میدهد.
این بررسی پتانسیل قوی ژنومیکسِ Watson را برای کمک به معیارهای کلینیکی آنکولوژی دقیق به طور وسیع اثبات میکند. متخصصان کلینیکی و محققان در ژنومیکس سرطان در حال ایجاد پیشرفتهای شگرفی در درمانهای فرد محور هستند، اما تفسیر دادههای ژنوم مانع مهمی است و این همان جایی است که Watson میتواند کمک کند.
این مطالعه گام مهم رو به جلویی برای پیشبرد مرز کاربری انسان- ماشین به عنوان راهی برای نشان دادن تنگنای کلیدی ژنومیکس سرطان است. ترکیب هوش مصنوعی و تعین توالی کل ژنوم DNA تومور میتواند به پزشکان کمک کند که اهداف بالقوه و درمانهای مؤثرتری را تعیین کنند. این موضوع برای بیماران با سرطانهای مهاجمی مثل گلیوبلاستوما که میزان زندهمانی ۵ ساله ۱۷ درصد است، بسیار مهم است.
ترجمه: ریحانه خالقی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن